Защо яденето на супа всеки ден е чудесна идея

Защо яденето на супа всеки ден е чудесна идея

Само една доза от тази топла "отвара" е пълна със здравословни хранителни вещества, които могат да направят чудеса за вашето тяло и душа. Освен това супата е вкусна и е най-подходящата храна за студените дни. Ето защо яденето на супа всеки ден е чудесна идея:

1. Стопля ви

Когато ви е студено, купа супа може да направи чудеса, за да ви загрее. Диетолозите препоръчват да имате хапвате супа от добре сварени кореноплодни зеленчуци и подправки, за да повишите основната си телесна температура и да ви затоплят отвътре навън.

2. Хидратира тялото

Супата помага да поддържате тялото си хидратирано. През зимата обикновено се потим по-малко, отколкото през горещите летни дни и може да пренебрегнем приема на течности. Освен че съдържа само вода, супата съдържа и сол, която помага на тялото ви да задържа влагата.

3. Това е перфектна спортна напитка

Спортните напитки осигуряват на тялото ви въглехидрати и електролити. Основният електролит в тях е натрият. Солта е с високо съдържание на натрий и прави супата хранителна и здравословна алтернатива на спортните напитки. Супата също така осигурява течност, енергия и електролити, което я прави перфектна храна преди тренировка.

4. Това е лесен начин да накарате децата да ядат зеленчуци

Проучване в Холандия установи, че малките деца, на които са давани зеленчукови супи, съдържащи спанак и други зеленчуци, в продължение на 7 седмици показват подобрена толерантност към всички видове зеленчуци. Децата от друга група не яли супа и приемането им на зеленчуците не се променило.

5. Това е страхотно средство срещу настинка

Въпреки че пилешката супа няма да накара болестта да изчезне, тя може да облекчи симптомите. Поглъщането на топли течности, като пилешка супа, може да бъде успокояващо и да облекчи задръстванията, като увеличи потока на слуз.

6. Всички зеленчуци запазват полезните си свойства 

Яденето на супа е един от най-добрите начини да получите всички витамини и хранителни вещества от продуктите. Диетолозите предлагат да се използват зелени, оранжеви и червени зеленчуци при готвене на супа, защото те са богати на витамини, като витамин B-комплекс, A, C и K. Зелените билки, като магданоз и копър, ще направят супата ви още по-здравословна, тъй като те са пълни с желязо и витамин С.

7. Помага ви да поддържате здравословно тегло

Супата е чудесно допълнение към вашата диета, за да ви помогне да поддържате тялото си във форма.  Проучванията показват, че хората, които редовно ядат супа, са по-малко склонни да затлъстяват в сравнение с тези, които изобщо не ядат супа. Супата е с ниско съдържание на калории и невероятно засищаща едновременно. Включването на супа в ежедневното ви меню може да помогне за намаляване на броя на калориите, които ядете на ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay