Какви опасности крият хапчетата за отслабване?

Какви опасности крият хапчетата за отслабване?

Хапчетата за отслабване звучат като много добър вариант за хората, които искат бързо да свалят много килограми, нямат волята да започнат да се хранят здравословно и ги мързи да спортуват. Но тези хапчета всъщност са много опасни и няма такова хапче, което да направи чудо и след като го изпиете да свалите 10 килограма. Отслабването е процес, който трябва да се случва плавно и изисква много воля и търпение.

Ето какви опасности крият хапчетата за отслабване и защо не бива НИКОГА да ги пиете:

1. Увреждане на черния дроб

Много хора се борят с излишните килограми по целия свят, но правилната диета и физическите упражнения не са достатъчни за някои от тях, така че те търсят хранителни добавки като хапчета за отслабване или изгаряне на мазнини. Въпреки това, много хора пренебрегват лошите странични ефекти. Някои от тези хапчета могат да увредят черния ви дроб.

2. Проблеми с бъбреци

Бъбреците са друга жертва на тези хапчета за отслабване. За съжаление, може да се стигне дори до бъбречна недостатъчност.

3. Безсъние

Безсънието е още един потенциален страничен ефект на хапчетата за отслабване. Много от тях съдържат стимуланти, които могат да ви държат будни през нощта, особено ако вече сте приемали други стимуланти като кафе.

4. Високо кръвно налягане

Много от хапчетата за отслабване могат да доведат до високо кръвно налягане. А всички знаем колко е опасно високото кръвно.

5. Диария

Някои хапчета за изгаряне на мазнини наистина могат да причинят диария. Това е един от многото странични ефекти, които имат тези така наречени хапчета за отслабване. И да имате диария за продължителен период от време, може да бъде много опасно, тъй като цялата вода, която губите, причинява дехидратация и загуба на електролити. Ако продължава повече от няколко дни, най-добре е да посетите лекар.

6. Ректално кървене

Някои лекарства за отслабване могат да причинят исхемия на дебелото черво, известна още като ректално кървене.  Важно е да не приемате повече от препоръчителната доза от тези хапчета и да не удължавате периода, в който ги приемате.

7. Повишена сърдечна честота

Приемът на хапчета за отслабване ще повиши сърдечната честота. Ако имате сърдечни проблеми, за които не знаете, хапчетата за отслабване ще ви ги разкрият.

8. Главоболие

Главоболието също е страничен ефект от приемането на хапчета за отслабване. Ако се появят някакви симптоми, най-добре е да се консултирате с лекар.

Важно е да знаете, че хапчетата за отслабване няма да ви дадат резултатите, които искате. Вместо това трябва да се съсредоточите върху здравословната диета и спорта. В крайна сметка, тези две неща плюс малко воля ще ви приведат в по-добра форма!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay