Как водата може да ви помогне за повишаване на имунитета?

Как водата може да ви помогне за повишаване на имунитета?

Водата е вторият по важност елемент за човешкия живот на земята след кислорода. Средно 60% от телесното тегло на възрастен се състои от вода. От това мозъкът и сърцето са съставени от 73% вода, а белите дробове са около 83% вода. 

Кожата съдържа 64%, мускулите и бъбреците 79%, а костите съдържат 31% вода. Същността на водата като хранително вещество може да се измери от факта, че можем да оцелеем до няколко седмици без храна, но само няколко дни без вода. Всяка система в тялото, от клетки и тъкани до жизненоважни органи, изисква вода, за да функционира.

Ето как водата помага на тялото ви да функционира добре:

Водата е първата ви защита срещу хронични заболявания. Достатъчният прием на вода през деня ви помага да се предпазите от всякакъв вид заболявания като артрит и проблеми със ставите и в някои случаи с богата на калций вода, дори остеопорозата може да бъде предотвратена или до голяма степен държана под контрол. Депресия – при липса на достатъчно вода мозъкът не може да произвежда достатъчно серотонин.

Водата като фактор за производство на лимфа. Имунната система използва лимфа, за да циркулират белите кръвни клетки и хранителните вещества до всички тъкани.

Водата подпомага храносмилането. Силната имунна система е възможна само при силно ниво на хранене и за това е необходимо адекватно ниво на водата, за да не получите запек или да имате проблеми с храносмилането.

Водата изхвърля токсините и окислява кръвта. Водата действа като носител на кръвта за пренасяне на кислород до всички клетки на тялото. За да функционират оптимално телесните системи, е наложително те да получават достатъчно кислород.

Ползи от пиенето на натурална минерална вода, особено от стъклена бутилка:

– Стъклото поддържа минералния състав и температурата на водата. Стъклените бутилки са в състояние да поддържат температурата на водата, като се има предвид естествените съставки като силициев диоксид и др.

– Липса на замърсители. Често срещано е да имаме остатъчна миризма на пластмаса, когато пием вода от пластмасова бутилка. Това е така, защото водата изминава разстояние и в процес е изложена на топлина и влага, което на свой ред извлича във водата вредни токсини. Това обаче не се случва при стъклените бутилки.

– Стъклото е лесно за поддръжка. Следователно бутилките мога да се използват безброй пъти, като се има предвид и здравината им. Някои от тях могат да се стерилизират и в миялна машина, без страх от повреда.

– Екологични са. Най-важното при стъклото е, че то може да бъде рециклирано безкрайно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay