Как да си направите перфектната чаша зелен чай?

Знаете ли, че любимият ви зелен чай също може да допринесе за изграждането на по-добър имунитет? Да, правилно четете. Тази напитка с ниско съдържание на калории не се нарича супер напитка без причина.

Как да си направите перфектната чаша зелен чай?

Тъй като на света му беше напомнено за силата на силния имунитет, би било глупаво решение да не се погрижите за имунната си система. Имунитетът се определя като перфектно балансирано състояние, при което тялото ви може да устои на определен токсин или инфекция. С оглед на пандемията от Ковид-19 и честите здравословни проблеми след няколкодневна почивка на морето, организмът ни става лесно податлив на инфекции, поради което нашата диета трябва да бъде подсилена с подсилващи имунитета храни и лечебни напитки.

Затова обогатете кухнята си с различни здравословни продукти. А зеленият чай ни е любимец.

Зеленият чай е първенец в борбата на свободните радикали, полифенолите и флавоноидите, всички от които не само помагат за изграждането на имунитет, но имат и защитни ефекти срещу обикновена настинка и кашлица.

Как да варите зеления чай? Зеленият чай може да се е превърнал в модерен продукт сред всички любители на здравословния живот през последните години, но за някои азиатски храни той е традиционна напитка от хиляди години. Хората обичат да си варят зелен чай по собствен начин, но най-удобно трябва да ви е да извадите пакетче зелен чай и да го натопите направо в гореща вода.

Но ние ви представяме един нов начин за приготвянето на топлата напитка, който несъмнено ще ви заинтригува.

  1. В по-голям съд изсипете чаша вода, добавете една кора канела и 3-4 скилидки чесън. Оставете водата да заври.
  2. Прецедете водата.
  3. Сега потопете пакетчето със зелен чай. Оставете то да се накисне около 5-6 минути.
  4. Към чая може да добавите и чаена лъжичка мед по ваш избор. Медът също съдържа в себе си много антиоксиданти. Той може да бъде толкова ефективен, колкото много други лекарства, потискащи кашлицата, а и може да помогне на децата да заспят по-лесно, ако страдат от нея. Най-добре е да избягвате да консумирате в чая бяла захар.

Пийте чаят, докато е горещ. Топлите напитки помагат да бързото оздравяване на хремата и успокояване на раздразненото гърло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay