Как фъстъците могат да помогнат при отслабване

Как фъстъците могат да помогнат при отслабване

Що се отнася до отслабването, хората често се потят много във фитнеса, но едва ли обръщат внимание на това, което ядат. Според експерти ключът към отслабването е балансираната диета, съчетана с известна физическа активност. Ако вие сте този, който планира да отслабне, не забравяйте да закусвате здравословно и умерено.

В този процес със сигурност можете да разчитате на фъстъци, които насърчават загубата на тегло. Въпреки че са сравнително висококалорични, богатото съдържание на фибри и протеини може да ви помогне да бъдете сити за по-дълго и да подпомогнете загубата на тегло. Ето как можете да ги добавите към вашата диета за желани резултати.

Според проучване, публикувано в The Journal of Nutrition, протеинът е интелигентен начин за изгаряне на калории. Фъстъците са пълни с хранителни вещества, включително фибри, протеини и здравословни за сърцето мазнини, които улесняват контрола на общия прием на калории и подпомагат загубата на тегло. Докато фъстъците са с по-високо съдържание на калории, но когато ги дъвчете, те се разбиват на по-малки парченца и вероятно абсорбирате по-малко калории.

Те също са богати на здравословни мазнини, наречени мононенаситени мастни киселини (MUFA) и полиненаситени мастни киселини (PUFA) и са свързани с намаляване на възпалението, затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет. Доказано е също така, че съдържанието на мазнини в ядките подобрява способността на организма да използва натрупаните мазнини като енергия. Фъстъците също са добър източник на енергия, който засилва метаболизма и в резултат на това изгаряте повече калории в покой и по време на активност, което допълнително помага при отслабване.

Фъстъците са най-здравословни, когато ги консумирате в суров вид. Отделно от това обаче може да ги хапвате печени, под формата на фъстъчено масло. Бихте могли да ги добавяте към тофу, пиле, приготвено на скара, или дори към салати.

Фъстъченото масло ви засища за по-дълго време и има нисък гликемичен индекс. Той се счита за добър начин на консумация на мазнини, както и на протеини и фибри, без да вдигате нивото на кръвната си захар. Препоръчва се да се купува органично фъстъчено масло с най-ниски количества натрий и добавена захар за ефективни резултати. Що се отнася до ежедневната консумация, умереността е от ключово значение. Човек трябва да консумира 2-3 чаени лъжички фъстъчено масло два-три пъти седмично.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay