Лесната и ефективна диета "Сутрин банан"

Японската диета е изключително лесна за спазване

Лесната и ефективна диета "Сутрин банан"

Лятото вече приключи и сме наясно, че диетите едва ли заемат първо място сред ежедневните ви задължения. Но най-вероятно са станали едва втори по степен на значимост… Една жена никога не престава да мисли за това как изглежда и коя е перфектната диета за нея.

В този ред на мисли днес ще ви предложим една лесна и лека диета, която не отнема много от времето ви и се изпълнява без особени усилия. Името й е "Сутрин банан” и е създадена от японеца Сумико Уатанабе.

Много бързо след създаването си, диетата набира привърженици сред ентусиастите за отслабване в Япония, а постепенно завладява целия свят, след като Сумико обявява, че чрез нея теглото може да се намали с цели 16 кг.

Любопитен факт, който доказва успеха на работата на господин Уатанабе, е фактът, че преди три години популярността на диетата води до липса на банани на японския пазар, въпреки увеличеният с 25% внос.

Ще ви представим както положителните, така и отрицателните страни на диетата. А сега е време да разберете какво трябва да правите, за да я спазвате успешно.

Лесната и ефективна диета "Сутрин банан"

Закуска
Започнете деня си със закуска от един или два банана, които се консумират пресни. В началото може да имате проблеми с леката закуска, защото тя може да не успява да засити глада ви. Внимавайте - не си позволявайте да преяждате, като добавите още банани към сутрешното меню. Постепенно организмът ви ще свикне с приема, който е определен.

Изключително важно е заедно с бананите да изпиете една чаша вода със стайна температура. Тя помага за по-бързото изхвърляне на токсините от организма.

Забравете за напитката, която иначе приготвяте веднага, след като отворите очи. Ако наистина ви се пие кафе, изчакайте 20-30 минути и го пригответе след закуска.

Обяд и вечеря
Хубавото на тази диета е, че при нея не се ограничава приемът на калории, нито трябва да изхвърляте определени продукти от менюто си. Единственото, което би ви попречило за успешното й изпълнение, е приемът на прекалено много мазни храни. Ограничете ги дори и минимално.

Затова обядът и вечерята (която трябва да е най-късно в 20 ч.) няма нужда да бъдат променяни. Консумирайте количеството храна, което сте приемали и досега. Но не трябва да преяждате - това е условието, което винаги трябва да спазвате! Хранете се, докато не достигнете около 80% наситеност.

Има и още някои тънкости, които са много важни за правилното изпълнение на диетата. Десертите трябва да бъдат ограничени - не трябва да приемате нито сладки, нито солени храни след хранене. Ако ви е много трудно да изключите шоколада от дневното си меню, можете да си позволите лек десерт около 15 ч.

Лесната и ефективна диета "Сутрин банан"

Положителни страни
Както вече сами се убедихте, диетата с банани е лесна за изпълнение и не ви лишава напълно от нито един тип храна, а само намалява приема на някои от тях. Не е скъпа, а е изключително полезна, тъй като бананите са източник на калий и фибри, които подобряват храносмилането и намаляват чувството на глад.

Още един плюс на диетата е, че при нея е препоръчително да се ляга преди полунощ. Всички знаем, че липсата на сън се отразява върху теглото в негативна посока.

Отрицателни страни
Фактът, че диетата "Сутрин банан” не е създадена от медици или диетолози, не означава, че не е ефективна. Основните критики към диетата са, че не съществуват определени ограничения при обяда и вечерята. Противниците на диетата смятат, че по този начин тя не може да бъда успешна.

Като спорен се изтъква и фактът, че в диетата не присъства задължителен спорт, а физическата активност само се препоръчва.

Най-добре е диетата да се практикува минимум две седмици. Реалните очаквания, които можете да имате при спазване на този режим на хранене, е сваляне на 3-4 кг. за период от две седмици.

Ако искате да откриете още ефективни диети и полезни режими на хранене, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

29 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay