Медът и неговите полезни свойства за кожата на лицето

Ето как може да включите меда в своя бюти ритуал

Медът и неговите полезни свойства за кожата на лицето

Всички знаем, че медът е истинско чудо на природата и е изключително полезен за целия ни организъм. Оказва се, че той е много ценен помощник в усилията ни да имаме чиста и гладка кожа със здрав вид и свежо излъчване.

Медът може да лекува акне, защото има антибактериални свойства. Той е пълен и с антиоксиданти и забавя стареенето. Също така изравнява тена и придава сияние, защото е изключително хидратиращ и омекотяващ. Той се справя отлично и с изчистването на порите и предотвратява тяхното запушване.

Днес ще ви покажем как точно да използвате меда, за да вземете максимално количество от неговите полезни свойства. Кожата ви ще бъде в много по-добро състояние заради този вълшебен продукт!

Домашна маска с мед
Само медът е достатъчен сам по себе си, за да свърши отлична работа и да отпуши порите. Нанесете тънък слой върху проблемите зони на леко влажното си лице, като използвате кръгови движения. Оставете да подейства за около 30 минути и след това внимателно изплакнете с топла вода. Кожата ви ще бъде мека, сияеща и хидратирана.

Лечение на пъпки 
Имате пъпка? Време е да посегнете към меда, а не към твърде агресивните кремове и лосиони, за които твърдят, че унищожават пъпките. Сложете малко мед върху пъпките преди да си легнете и на сутринта ще се събудите с по-малко възпалена кожа. Ако искате още по-голям ефект, смесете меда с масло от лавандула или чаено дърво.

Медът и неговите полезни свойства за кожата на лицето

Отличен дегримьор 
С мед не можете да почистите деликатната кожа около очите и самия грим върху тях, но можете да го използвате като средство за почистване на останалата част от лицето. Смесете го с любимите си натурални масла и подправки. Можете да изпробвате комбинацията от мед, кокосово масло или жожоба и малко канела за чудесно почистване и ароматерапия в едно. Масажирайте сместа върху лицето, за да премахнете грима и да хидратирате кожата си.

Ексфолиант с мед
Можете да ексфолирате кожата си веднъж или два пъти седмично със смес от мед и сода за хляб. Содата има нежно ексфолиращо действие, докато медът успокоява и заглажда кожата и я хидратира. Можете да използвате същите съставки плюс кокосово олио и да си направите ексфолиант за цялото тяло.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay