Методи за превенция на уринарни инфекции

Методи за превенция на уринарни инфекции

Дамите сме биологично предразположени към по-честата поява на инфекция на пикочните пътища, тъй като уретрата ни е доста по-късна, в сравнение с мъжете. Така че сме твърде наясно какви могат да бъдат болезнените симптоми на състоянието.

Ето как можете да предотвратите усещането за парене и болка, появяващи се отново и отново. Ето няколко неща, които може да направите:

  1. Имайте добра хигиена. Когато се почиствате след посещение на тоалетната, винаги се избърсвайте в посока отпред-назад.
  2. Избягвайте дехидратацията. Пийте най-малко осем чаши вода на ден, за да се погрижите бактериите да напуснат тялото ви с урината.
  3. Изпразвайте пикочния си мехур често. Задържането на урина дава възможност на бактериите да процъфтяват в пикочния ви мехур.
  4. Избирайте внимателно какво консумирате. Кофеинът, алкохолът, сиренето и шоколадът са някои от напитките и храните, които могат да раздразнят пикочния ви мехур.
  5. Пийте сок, чай от червена боровинка или хапвайте плода. Червените боровинки могат да предотвратят прилепването на бактерията ешерихия коли към пикочния мехур.
  6. Уринирайте преди и след секс. Това ще помогне за премахване на гениталните бактерии.
  7. Говорете с вашия лекар за методите за контрол на раждаемостта, които да следвате. Дамите, имащи диафрагма, са по-склонни да страдат от инфекцията, тъй като тя може да причини травма на уретрата.

Ако имате инфекция, лекарят ви ще ви предпише безопасни антибиотици за нейното лечение. А междувременно пийте много вода, за да изхвърлите бактериите. Ако сте бременна, говорете в лекаря си, преди да вземете някакви лекарства без рецепта.

Повтарящите се инфекции на пикочните пътища – повече от две за шест месеца, изискват консултация с уролог и задълбочен преглед, който би могъл да установи дали инфекцията се причинява от друг медицински проблем, като камъни в бъбреците, примерно. Ако бактерии са причината за повтарящите се инфекции на пикочните пътища, лекарят ви може да ви предпише антибиотична рецепта, с която да вземете лекарствата си при първите признаци на инфекция.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay