Най-добрите ядки за вашето здраве

Най-добрите ядки за вашето здраве

Ядките са лесен и здравословен вариант за закуска. Те са пълни със здравословни мазнини, витамини, фибри и протеини. Ядките подсилвате цялостното ви здраве и са особено добри за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Ето списък с най-добрите ядки за вашето здраве и техните ползи за тялото ви:

Бадеми – яденето на бадеми може да помогне за намаляване на лошия холестерол, общия холестерол и окисления холестерол, всички от които са вредни за сърцето. Това прави бадема най-здравословната ядка за сърцето. Те също така са с ниско съдържание на калории, които могат да бъдат част от вашия план за отслабване. Освен това помагат за понижаване на кръвното налягане при хора с наднормено тегло. Чудната ядка също насърчава развитието на полезните бактерии в червата. Шепа бадеми има 161 калории.

Кашу – диета, богата на кашу помага за подобряване на симптомите на метаболитен симптом. Проучване сочи, че диета с 20 процента калории, идващи от кашу, подобрява кръвното налягане. Установено е, че кашуто не оказва значително влияние върху телесното тегло или нивата на кръвна захар. Една шепа кашу съдържа 155 калории.

Лешници – както повечето ядки, лешниците оказват благоприятен ефект при сърдечни заболявания. Лешниците помагат за намаляване на възпалението и намаляване нивата на триглицеридите. Освен това помага да повишаване нивата на витамин Е в кръвта, заедно с намаляване на лошия холестерол.

Бразилски орехи – бразилските орехи произхождат от Амазонка и са богати на селен. Селенът е минерал, който действа като антиоксидант. Минералът се използва за различни телесни функции. Шепа бразилски ядки ви осигуряват 100 процента от необходимия дневен прием на селен.

Орехи – орехите са отличен източник на алфа-линоленова киселина на омега-3 мастни киселини. Яденето на орехи всеки ден помага за намаляване на лошия холестерол и за поддържане на притока на кръв през кръвоносната система. Орехите също помагат за намаляване на възпалението, което от своя страна поддържа редица заболявания. Орехите имат и благоприятно въздействие върху мозъка. Шепа орехи съдържа 182 калории.

Шам-фъстък – шам-фъстъкът е с високо съдържание на фибри и също като бадемите помага за подобряване на нивото на холестерола, като намалява лошия холестерол. Освен това помага за повишаване на добрия. Помага чрез подобряване на кръвното налягане за намаляване на теглото и окислителния статус. Шепа от ядката съдържа около 156 калории.

Фъстъци – фъстъците не са дървесни ядки и принадлежат към семейството на бобовите растения. Но те имат подобни хранителни вещества като дървесните ядки. Проучване, проведено върху 120 000 души, установява, че приемът на фъстъци е свързан с по-нисък риск от смърт. Друго изследване показва, че жените, които ядат фъстъци пет пъти седмично, са с по-малък риск от диабет тип 2. Състоянието на астмата се подобрява при деца и майки, които ядат фъстъци повече от веднъж седмично. Шепа фъстъци съдържа 176 калории. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay