Незабравимо Wellness преживяване*

Фитнес, сауна, басейн и куп други екстри за всеки модерен и зает, но уважаващ себе си човек

Отдавна грижата за "здравия дух в здраво тяло" не приключва с тичането рано сутрин. За хората с напрегнато ежедневие и ограничено време вече съществуват цели Wellness центрове, чието предназначение е едно-единствено - да накарат посетителите си да се чувстват добре.

Щом в полезрението ни попадна информация за Wellness центъра на ВИТОША Парк Хотел, веднага решихме да я споделим с вас. Нека заедно се разходим из услугите, които предлага той.

Фитнес
Неговото оборудване е съобразено с всички изисквания за безопасност и удобство по време на активна физическа дейност. Фитнесът е разположен в близост до заведенията за освежителни напитки, останалите обекти от Wellness центъра, спортния магазин.

Подредбата на уредите, предназначени за различни видове тренировки, е съобразена с функционалната последователност на всяко посещение в залата. На посетителите няма да им се налага да се съобразяват с движението на съседа си по уред, тъй като при организацията на фитнеса е помислено и за личното пространство на всеки трениращ.

Незабравимо Wellness преживяване*

Приятната музика и регулиращото се осветление допринасят за перфектна атмосфера, независимо от спортните цели, които посетителите са си поставили. Не е за подценяване и удобството, което осигурява специалната климатизация на помещението и настилките, които не задържат прах.

Най-важната част за всеки фитнес - уредите, са професионални и ергономични. Създадени от престижната марка за фитнес оборудване Panata X-pression, те гарантират безопасност и качествено изпълнение на упражненията. Фитнес инструктор може да изготви индивидуална програма за тренировка и хранителен режим на всеки посетител. Но какво е посещението на фитнес без...

Сауна
Положителните ефекти от посещението на сауна са много на брой. Важно е обаче помещението да отговаря на определени изисквания, за да бъде ефектът максимален. Във ВИТОША Парк Хотел има перфектни условия за една пълноценна модерна термотерапия.

Помещението е проектирано със специална грижа към деликатните нужди на човешкото тяло в условията на висока температура и влажност на въздуха. Архитектурата позволява дискретност и удобство при преминаване в зоните за охлаждащи паузи. Ако пък искате да изпробвате нещо различно от класическата сауна, налични са още...

Незабравимо Wellness преживяване*

Инфрачервена сауна
Инфрачервената сауна е помещение, в което тялото се нагрява от излъчващите топлина инфрачервени панели. Инфрачервените лъчи проникват на няколко сантиметра под кожата и предизвикват освобождаване на голямо количество топлинна енергия, която се разпределя равномерно в тялото и то започва да се поти обилно, без да се затрудняват функциите на белия дроб и сърцето.

По-ниската температура е в резултат от това, че само 20% от лъченията нагряват въздуха, а другите 80% се използват за загряване на тялото. Благодарение на ускореното потоотделяне се възстановяват и балансират функциите на потните жлези, изхвърлят се шлаки и токсини, подобрява се кръвообръщението и лимфоотока, ускорява се разграждането на мастните депа.

Инфрачервената сауна е подходяща за хора с ниско или високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат, артрит и ревматизъм. Препоръчителното време за престой е 20-30 минути, без необходимост от излизане за охлаждане.

Билкова сауна
Тя е разновидност на финландската сауна, но с по-ниска температура от 60°C и относителна влажност на въздуха 30-40%, което я прави много подходяща за хора, които не могат да издържат на високи температури. Използва се подбран микс от билки, треви и иглолистни клонки. Те се поставят върху специална решетка на електрическа печка, през която преминава пàра и топлина, като по този начин се освобождават съдържащите се в тях полезни вещества - всеки би усетил приятната естествена инхалация чрез сухи билки.

В билковата сауна на ВИТОША Парк Хотел тялото се загравя постепенно в един идеален био климат, който действа благоприятно на нервната и кръвоносната система, стимулира пречистването на кожата, дихателните пътища и спомага премахването на токсините. Престоят в нея елиминира насъбрания стрес от ежедневието и оставя чувство за отпочиналост и приятни ароматни усещания. И като заговорихме за аромати, се сетихме за още едно любимо на jenite помещение в Wellness центъра...

Незабравимо Wellness преживяване*Билковата сауна

Парна баня
От древни времена елитът на развитите общества има едно специално любимо място, превърнато в сакрален храм за тялото. В неговата чудодейна сила е скрит вълшебният ключ към младостта, кадифената кожа и пълното възстановяване на плът и дух.

Парната баня на ВИТОША Парк Хотел е изпълнена по класически технологии в традиционния архитектурен стил за тези помещения, но се отличава с авторски детайли в интериора и модерно многофункционално оборудване. 

Специалната климатизация и система от множество дюзи, които овлажняват и ароматизират въздуха, създават идеалния микроклимат за регенерация. Лечебната влага извлича по уникален начин токсините и напрежението в дълбочина, активира кръвообращението и притока на кислород. Действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Басейн
Плувният басейн на ВИТОША Парк Хотел е подходящ както за активно спортуващите, така и за онези, които използват плуването като терапия. Голям по размери, модерен като визия, с екзотична атмосфера и лазурно настроение, той е перфектно място за релакс и разговори.

Басейнът е разположен в сърцето на София, а отличителните детайли в концепцията на пространството са зелената декорация с бамбукови акценти, дискретното светлинно и музикално оформление, луксозните мебели от екоматериали с различни функционални удобства, безопасни и приятни на допир повърхности.

На разположение на посетителите са професионални инструктори по плуване с възможност за индивидуални и групови занимания. Предлагат се и комбинирани промоционални пакети за ползване на басейн, сауна, парна баня и фитнес.

Незабравимо Wellness преживяване*Изглед към басейна

Тенис корт
Освен чрез активна тренировка във фитнеса или басейна, посетителите на Wellness центъра биха могли да се насладят на чудесен тенис мач. Тенис кортовете "Grand Slam” са идеалното място за бърза доза здравословен адреналин под открито небе, но встрани от градската суматоха. Двата терена предлагат професионални условия за спорт, според предпочитанията – с червена и зелена настилка. При желание се осигурява и професионален треньор.

Тенис на маса
Едно малко бяло топче е в състояние да съсредоточи цялата ни мисъл и енергия така, че за отрицателно време да бъдем максимално креативни. Тенисът на маса е известен като спорт, който развива прецизна логика, проницателност за действията на противника, безупречна концентрация, бързина и издръжливост. А това са безценни качества за съвременния делови човек.

Съчетавайки полезното с приятното, ВИТОША Парк Хотел предлага на своите гости и външни клиенти модерно оборудвана спортна зала с няколко къта за тенис на маса, безопасни и хигиенични настилки, постоянна климатизация и отопление според сезона.

Масажи
Ефектът от масажа е комплексно взаимодействие между подходяща атмосфера, качествени продукти за третиране и професионално изпълнение на процедурата. Във ВИТОША Парк Хотел интериорът предразполага тялото към отпускане, звуците и ароматите отвеждат съзнанието към вълшебния свят на спокойствието, а екипът е посветен в тайните на природата и мъдрия език на човешкото тяло.

Масажният център на ВИТОША Парк Хотел поддържа цялата гама от традиционни масажи и предлага уникални авторски процедури. Над 15 вида терапии за релакс, тонизиране или със специална здравословна цел. Използваната козметика и възстановяващи натурални продукти са от елитни световни марки с доказан дълготраен ефект.

Незабравимо Wellness преживяване*

Релакс
И след като мислено потренирахме, детоксикирахме организма си и се отпуснахме, е време за финалния релакс. Залите за почивка са важна част от концепцията за възстановяване, която предлага Wellness центърът. Те са създадени по индивидуален дизайнерски проект вследствие на специфични анализи за човешките нагласи и настроения в напрегната среда.

Всеки цвят, форма, звук, светлинен нюанс, материя и аромат имат за цел да докоснат по определен начин конкретните сетива и да ги пречистят за нови възприятия. Организацията на пространството позволява дискретно уединение или възможност за приятни разговори с приятели и партньори. Престоят в релакс залите неусетно създава добро настроение и силен позитивен заряд.

Освен всички изброени екстри, посетителите на ВИТОША Парк Хотел могат да се възползват от услугите на солариум, фризьорско и козметично студио, клуб по водна аеробика. Wellness центърът предлага изчерпателен спектър от процедури, които биха накарали и най-преуморения човек на света да се почувства освежен и пълен с енергия.

Разгледайте нашата галерия и се потопете във виртуалната разходка из ВИТОША Парк Хотел

*Информацията е предоставена от партньор на Jenite.bg

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



21
Не е посочен 17.01.2013|16:13
Как ги обичам тия места. мммммм... а ароматната сауна ми е любима.
20
Не е посочен 16.01.2013|20:46
Хубаво място за отдих е това със всички екстри.
19
Не е посочен 16.01.2013|18:59
Престоят на това место ще си заслужава.
18
Не е посочен 16.01.2013|15:34
На това место може да се прекара чудесно и почивката да е незабравима.
17
Не е посочен 16.01.2013|11:30
Билковата сауна ще ми се отрази чудесно ако съм там.
16
Не е посочен 15.01.2013|19:35
Прекрасно место за почивка и релакс.
15
Не е посочен 15.01.2013|16:16
14
Не е посочен 15.01.2013|16:15
Много яко! Очаквам следващия тийм билдинг да е там!! :))
13
Не е посочен 15.01.2013|15:15
Една такава почивка на такова местенце би ми се отразила много добре.
12
Не е посочен 15.01.2013|14:14
Лично аз не съм от най-дейните натури и бих го пропуснала, тъй като представата ми за тотален релакс, включва тотална релаксация на ума и тялото.
11
Не е посочен 15.01.2013|14:02
Всеки има нужда от малко глезотийки :)Фитнесът е задължителен,другото е за разпускане...
10
Не е посочен 15.01.2013|12:28
Страхотно мяста за пълен релакс и почивка, де да можехме да си го позволяваме по-често, ама такъв ни е стандарта.
9
Не е посочен 15.01.2013|12:13
Не мога да си го позволя сега, но след няколко години!
8
Не е посочен 15.01.2013|11:44
Това е идеалната почивка за през зимата, да се погрижиш за себе си!
7
Не е посочен 15.01.2013|11:33
И то за хора с много пари.
6
Не е посочен 15.01.2013|11:32
Ех, как ми се иска да се поглезя и аз на такова място:(
5
Не е посочен 15.01.2013|11:21
Това място е за хора с пари но иначе си е голям лукс навсякъде а и може на някой от нас да му се усмихне щастието и да го посети и да му се наслади.
4
Не е посочен 15.01.2013|11:10
Точно в този студ, много ми се иска да се озова в сауна, няма да има по-щастлива от мен!
3
Не е посочен 15.01.2013|10:32
Райско кътче, но не всеки за съжаление може да си позволи да отморява на такова свещено местенце. Навярно цената за тридневен престой ще е по-висока от седмица на морето в някой от най-скъпите курорти.
2
Не е посочен 15.01.2013|09:58
ехеее, много яко, но там е за хора с пари, а не за бедни църковни мишки.
1
Не е посочен 15.01.2013|09:25
Много красиво местенце с невероятна обстановка. Човек от време на време има нужда да презареди батериите и това в днешно време не бих казала, че е глезотия, а необходимост.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay