Неща, които убиват енергията ни

Неща, които убиват енергията ни

Съвременният живот диктува високи изисквания. Жените успяват да се грижат за себе си, да отглеждат децата си, да поддържат къщата в ред и да приготвят вкусни вечери за цялото семейство, да изградят кариера и да практикуват любимото си хоби.

Всеки един от 24-те часа на ден обикновено е изпълнен с важни и вълнуващи дейности. Но понякога се случва така, че "батерията се изтощава”, енергията свършва и когато се събуждаш  сутрин, просто искаш да се завиеш в одеялото и да не правиш нищо. Понякога можеш да си го позволиш. Но, ако тази ситуация се повтаря често, тогава трябва внимателно да се замислите и да определите какво точно "краде” вашата енергия. Като цяло има 5 неща, които поглъщат вашата  жизненост.

Любопитното е, че начело на списъка е кофеинът. Особено преди лягане. Факт е, че той нарушава естествения цикъл на съня. В резултат на това човек не може да заспи през нощта, но след това се чувства уморен цял ден. Ето защо, вечер чаша чай или кафе е по-добре да се замени с чаша сок или топло мляко.

Важно място в осигуряването на енергия на жената заема спортът. Ако жената не спортува, тогава се появява отпуснатост и умора. Така, след физическо натоварване настроението се повдига, появяват се нови сили и се подобрява имунитетът. Но не преминавайте разумните граници. Излишният спорт подкопава имунната система.

Усещането за безсилие и униние може да възникне в резултат на ниско самочувствие. Постоянното "ровене” в себе си отнема много енергия. В резултат на това желанието да се направи нещо за себе си изчезва, силите се изпаряват, дните вървят мълчаливо в негативна посока. Жената трябва само да вярва в себе си, да престане да мисли за неуспехи  и веднага ще се появят неизчерпаемите източници на енергия.

Всеки знае, че сладките храни често осигуряват толкова необходим в съвременния свят заряд на жизнените сили. Но не трябва да се увличате по тях, защото този заряд на енергията е много краткотраен. Заедно със захарта в организма на жената попадат празните калории. А това означава, че след бързото повишаване на енергията ще бъде не по-малко бърз спад. Може би точно затова след обилен десерт идва желанието за няколкоминутна дрямка. Освен това, сладките храни се натрупват директно по корема и бедрата на жената, което влошава самочувствието и по този начин индиректно отнемат толкова необходима енергия. Така че, мили дами, шоколади и бонбони трябва да се ядат в умерени количества.

И накрая, жизнената сила може да бъде "открадната” от банална бъркотия вкъщи. Ако в къщата цари хаос, много време се изразходва за да намериш нужната дреха или вещ, настроението се влошава и желанието да постигнеш мечтата си изчезва. Така че е по-добре да се опитате да направите основно почистване, отколкото да прекарвате ценното си време всеки ден в търсене на нужната вещ сред хаоса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay