Правете тези неща 20 минути преди да си легнете, за по-добър сън

Ето какво да правите

Правете тези неща 20 минути преди да си легнете, за по-добър сън

Прекарваме около една трета от живота си в сън, но много хора се оплакват, че не спят добре. Ако имате затруднения със заспиването или се будите посреднощ, опитайте да си изградите някои навици през деня и ограничете алкохола и кофеина поне няколко часа преди сън. Но ако вече сте опитали това и все още имате проблеми, ето 3 неща, които да правите, преди да си легнете, за да успокоите тялото и ума си, които ще ви помогнат да се насладите на спокойна нощ.

1. Силата на водата

20 минути преди лягане, намалете светлините в банята, пуснете релаксираща музика и си вземете гореща вана или душ. Топлината отпуска мускулите, а парата отпушва синусите, което е от съществено значение, ако симптомите на алергия ви пречат да заспивате. Това също е страхотен начин да измиете микробите и да се предпазите от заболявания.

2. Чао, чао, болки

След горещата вана или душ, облечете любимата си пижама и направете 5-минутно разтягане, за да облекчите всички болки, които ви пречат да спите. Разтегнете внимателно всички части на тялото, най-вече долната част на гърба и врата, тъй като най-често срещани са болките в тези области. Също така можете да си направите масаж, за да облекчите напражението.

3. Отегчете се

Сега си легнете, но не с някоя супер интересна книга, която не ви оставя да заспите. По-добре вземете по-скучна, монотонна книга, която ще ви приспи за няколко минути. Не забравяйте, че става въпрос за хартиена книга. Никакви устройства като телефони и таблети не са позволени! Светлините, които излъчват устройствата карат мозъка ви да бъде буден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay