Приятен начин за отслабване: 30-минутна гореща вана

Приятен начин за отслабване: 30-минутна гореща вана

Вземането на дълга и релаксираща вана може да ви помогне да изгорите нежеланите калории, показва проучване. Ползите, които получавате от релаксирането в гореща вода, могат да се сравнят с положителните ефекти от 30-минутна разходка. Тя не само ускорява изгарянето на калории, но и подобрява нивата на кръвната ви захар. Ако всички неща бяха толкова лесни и приятни, животът щеше да бъде по-приятен!

Как работи тази техника

Изследване, проведено в университета Loughborough, Великобритания, показа, че мъжете, които вземат едночасова вана с вода с температура 40 ° C, изгарят около 140 калории. То също така показа, че горещата вана намалява нивата на кръвна захар по-ефективно от упражненията, което е особено полезно за хората с диабет тип 2.

Тайната тук е времето и температурата. В идеалния случай би трябвало да се къпете един час, така че е необходимо малко свободно време от вашия график. Също така температурата на водата трябва да бъде постоянна 40 ° C. Вероятно няма да получите същите резултати от хладка вана.

Изследването е проведено върху мъже, така че жените може да реагират различно на това и може да изгарят повече или по-малко калории. Резултатите зависят от килограмите на човека, така че не може да се каже със сигурност.

Защо е ефективно

Учените смятат, че тази техника работи, защото тялото ни произвежда така наречените "протеини от топлинен шок", когато телесната температура се повиши. Случва се, когато човек тренира, но се оказва, че пасивното затопляне може да има същия ефект. Протеините от топлинен шок се освобождават в отговор на стрес, така че допринасят за регулирането на нивата на кръвната захар и могат да помогнат за поддържане на здравословното тегло.

Но вземането на вана не може да замести спорта, разбира се

За съжаление горещата вана не може да бъде заместител на упражненията или да бъде толкова ефективна, колкото тренировката. Например, можете да изгорите около 630 калории, като карате велосипед за същото време. Поддържането на тялото ви активно има и други ползи за вашето здраве, включително предотвратяване на много сериозни заболявания като инсулт, високо кръвно налягане и психологически разстройства.

Взимането на едночасова гореща вана може да бъде чудесно като допълващо занимание, когато не сте в състояние правилно да спортувате и за хора, които трябва да контролират нивата на кръвната си захар. Балансираната диета и редовните упражнения са от първостепенно значение за здравословния живот, но винаги е полезно да откриваме нови начини, по които можем да подобрим благосъстоянието си. Когато включва лесно, безпроблемно, релаксиращо занимание, е още по-добре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay