Седмица на хомеопатията: Как да си отгледаш мъж?

"Щастливите момчета правят щастливи своите момичета и са синове на щастливи майки." Безплатни лекции по темата ще се проведат в периода 8-24 април

Седмица на хомеопатията: Как да си отгледаш мъж?

Вероятно сте чували името на Самуел Ханеман - "Бащата на хомеопатията". Той е бил роден на 10 април 1755 година и неговият завет в областта на алтернативната медицина едва ли някога ще бъде забравен. Напротив, вече повече от век и половина добива все по-голяма популярност.

Всяка година около рождената дата на Ханеман се организира Световна седмица на хомеопатията. През 2014 нейната основна тема ще бъде "Как да отгледаш мъж?".

Намираме този въпрос за наистина важен. Jenite може и да сме обявени за "нежния пол", но в тази наша нежност се съдържа и изконното задължение да бъдем изключително силни, за да даваме живот, да се борим за неговото щастие, да бъдем опора на заобикалящите ни мъже. Да се грижим за тях, тъй като понякога не се справят сами с тази задача.

От такава гледна точка, ще бъде полезно да разберем какъв е хомеопатичният и холистичният подход към отглеждането на малките и големи мъже, каква е връзката между емоциите и заболяванията им. 

За пета поредна година Световната седмица на хомеопатията ще бъде факт и у нас. В периода от 8 до 24 април ще се проведат безплатни лекции в 5 български града. Вратите са отворени за всички, които искат да изградят добра емоционална връзка с децата си, да им помогнат да бъдат здрави и щастливи.

През какви етапи на растеж минава мъжкото тяло и как да му помогнем да запази здравето и баланса? Трябва ли мъжете да бъдат насърчавани винаги да бъдат силни и да не изразяват емоциите си? Трябва ли системно да им даваме напътствия или имат нужда от повече свобода и физическа активност? Как майката влияе на психоемоционално развитие на сина си? И дали силните майки правят слаби своите синове? Как хомеопатията с индивидуален подход може да бъде от помощ при проблем?

На всички тези въпроси ще отговорят д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар. Можете да се срещнете с тях на уречените места и дати, които сме публикували в края на статията.

А дотогава ви предлагаме да се замислим заедно върху следните 10 факта, свързани с въпроса "Как се отглеждат мъже?":

1. Няма как да отгледаме мъж, без да отгледаме жена.

2. Детето е наш учител. То ни отглежда като родители.

3. Всички сме част от социална мрежа, която влияе еднакво и на деца, и на родители.

4. Здравите мъже имат добра емоционална връзка с майка си.

Седмица на хомеопатията: Как да си отгледаш мъж?
5. Независимо от възрастта си, мъжът реагира на негативните събития с гняв, страх, скръб, неувереност, разочарование, тревога при предстоящи събития.

6. Стереотипите, че мъжът не трябва да показва слабост, а да бъде винаги победител, често водят до заболявания и психологически проблеми

7. Във възпитанието на мъжете залагаме огромни очаквания. А те водят до стрес и добра среда за психосоматични заболявания. Такива са хипертонията, гастрита и язвата, хроничният колит, диабет тип ІІ, болките в гърба и ставите, кожните болести и други.

8. Залагаме перфекционизъм, а не модели за справяне със стреса.

9. Хомеопатията и Шуслеровите соли могат да помогнат чрез индивидуален подход при грижи за тялото, възпитание, лечение, формиране на емоционална интелигентност, поддържане на баланс между тяло, психика и дух.

10. Щастливите момчета правят щастливи своите момичета и са синове на щастливи майки.

Ако всички тези теми за размисъл ви интересуват, можете да посетите безплатните лекции, които ще се проведат в рамките на Световната седмица на хомеопатията. Всяка от тях започва в 18:30 часа.

Варна, 8 април, хотел "Черно море"

София, 10 април, НДК, зала №9

Бургас, 15 април, Драматичен театър "Адриана Будевска”

Пловдив, 16 април, хотел "Санкт Петербург"

Велико Търново, 24 април, Голямата зала на общината

Ако тази статия ви е била интересна и искате да продължаваме да си говорим по всякакви теми, свързани със здравето, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 08.04.2014|16:35
Струва си да посвети малко време човек на един такъв семинар, тъй като в последно време обръщаме все по-малко време на децата си.
11
Не е посочен 08.04.2014|10:48
Ще има интерес към тези лекции.
10
Не е посочен 07.04.2014|16:58
Подобни лекции, които насочват родителите как да възпитават децата си и да тълкуват тяхното поведение са наистина много полезни.
9
Не е посочен 07.04.2014|15:56
Определено ми хареса много тази статия.
8
Не е посочен 07.04.2014|15:47
Интересно, не знаех, че хомеопатията разглежда и поведението.
7
Не е посочен 07.04.2014|14:26
Ще бъде много интересно. Жалко, че няма да има в моят град.
6
Не е посочен 07.04.2014|14:25
ами не може без лекарства хич
5
Не е посочен 07.04.2014|14:22
добра реклама на шуслеровите соли ще стане :Р
4
Не е посочен 07.04.2014|14:08
Много добри въпроси ще се разискват и смятам, че е редно всички майки, които имат синове и възможност да посетят този семинар, определено ще им бъде от полза.
3
Не е посочен 07.04.2014|14:06
Интересно,защо хомеопатията говори за отглеждането на мъж :)
2
Не е посочен 07.04.2014|13:54
жалко,че няма да има в нашия град.
1
Не е посочен 07.04.2014|13:31
интересен семинар ще бъде.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay