Сок от алое с лимон и мед за бърза загуба на килограми

В нашата природа има много ценни съставки, които идват с прекрасни ползи за здравето. Един такъв пример е алое верата.

Сок от алое с лимон и мед за бърза загуба на килограми

Откакто бяха открити ползите на яркозеленото, сочно растение за здравето и красотата, то превзе градините на много домове по света. Нищо чудно, че с прекрасното растение се правят тонове гелове, кремове и лосиони.

Но знаете ли, колкото и невероятни ползи от използването му да има за кожата, то има още толкова, ако се консумира под формата на храна или напитка. Растението, чиято вътрешност има консистенцията на желе, има безброй предимства, ако го включите в диетата си. Една от най-важните му способности е, че може да ви помогне в борбата със загубата на килограми. Освен че е пълно с витамини и минерали, алое верата има и някои активни съединения, които могат да ви помогнат да свалите няколко килограма.

Известно е също така, че засилва метаболизма, което помага за изгарянето на повече телесни мазнини, подпомагайки отслабването. Неговите слабителни свойства подпомагат храносмилането, когато се консумира в малки количества.

Има много начини за консумацията на алое верата. Важно е да се има предвид, че трябва да се употребява в умерени количества и да се отбягва от бременни жени и такива с проблеми с храносмилането. Сокът от алое е един от най-популярните начини да се възползвате от многото предимства на растението. Не само е лесно, но е известно, че повишава имунитета. Широката гама от антиоксиданти също помага в борбата с увреждането на клетките, причинено от активността на свободните радикали, и укрепва имунитета.

Можете просто да си купите готов сок от магазина или да извлечете гела от алое вера в домашни условия. Възможно е да има леко горчив вкус, но винаги може да добавите чаена лъжичка мед за вкус. Ето нашето предложение за сок от алое:

Необходими продукти:

– Гел от алое вера – 2 ч.л.

– Сокът на един лимон

– Мед – 1 ч.л.

– 5-6 листа от мента

Начин на приготвяне:

Всичко, което трябва да направите, е да смесите добре всички съставки и да сервирате сока охладен. Пийте сока на празен стомах всяка сутрин. Но внимавайте да не консумирате прекалено много алое вера, тъй като може да има странични ефекти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay