"Моят баща е моят герой"- кампания срещу рак на простатата

Ноември вече традиционно минава с кампанията за превенция на рак на простатата

"Моят баща е моят герой"- кампания срещу рак на простатата

Мотото на кампанията срещу рак на простатата е "Моят баща е моят герой". Най-близките хора са нашите родители, кампанията включва не само моят баща е моят герой, но и моят брат е моят герой, моят дядо, моят мъж и т.н. Идеята е, че  жените искат мъжете им да остаряват с тях, от там идва идеята. Всеки един от българските мъже трябва да помисли, че за да остарее до любимите си хора трябва да отиде на преглед без да се притеснява. Един път в годината, както правим годишните профилактични прегледи на колите си, така можем да направи и годишния профилактичен преглед и на простатата си.

Всеки мъж може с направление или без направление, защото изследването струва 20 лв., да си направи този кръвен тест. Вижда се дали са завишени показателите и ако са отива при специалист, който насрочва допълнителни изследвания, за да се разбере дали наистина има проблем и ако има такъв се назначава лечение. Много важно е да се знае, че това заболяване, ако се хване навреме е лечимо. 

Камен Алипиев - Кедъра участва в тази инициатива не за първи път. "Аз нямаше да съм тук, ако го нямаше моят баща. Каузата ми харесва. За първи път си пускам мустаци. Реших, че тази година си заслужава. Отгледах си ги и ще ги обръсна, но важното е, че във всичките си зони на влияние и социалните мрежи, които са моя слабост популяризирам кампанията.", разказва той. 

Друг участник в кампанията, но представител на нежния пол - Лара Златарева, по-известна като кака Лара разказа, че се е включила в кампанията, защото се говори малко за този проблем, защото мъжете са срамежливи и по-слаби характери. "Струва ми се, че не се говори достатъчно за проблемите и начина, по който може да не се превръща в проблем ракът на простатата. Хората трябва да се научат да ходят на лекар преди да е станало късно”, казва тя.

Според нея мъжете трябва да се научат също, че да плачеш, да имаш проблеми не е тежък грях. "Няма да изглеждат по-слаби ако отидат на лекар. Аз имам много мъже около мен, които обичам и мисля, че можем да кажем "Дръжте се момчета. Вие сте силни, когато сме до вас”.

Мъже, преглеждайте се редовно, имаме нужда от вас! 

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay