1 съвет, от който всеки може да извлече полза

1 съвет, от който всеки може да извлече полза

Начинът, по който се храним, е изненадващо една от най-лесните и прости форми на грижа за себе си. И има два начина да направите това. Нека да започнем с физическата, здравословна. 

Пригответе хранително ястие

Здравословното хранене само по себе си е форма на грижа за себе си. Различните храни имат различни свойства - някои стимулират настроението ви, други ви подхранват и някои ви помагат да спите по-здраво. Поставянето на добра храна в тялото ви е сигурен начин - физиологически - за да сте сигурни, че се чувствате най-добре. Този съвет идва от Liz Letchford, MS, ATC, който казва, че "прекарването на време, за да си направя здравословно хранене, подхранва както тялото, така и съзнанието ми". Сподели, че в допълнение към това тялото да се чувства добре, готвенето сам по себе си "е много медитативно, обичам да забавям и да се наслаждавам на всяка секунда от подготовката на храната".

Просто се задоволявайте

Сега за емоционалната форма на грижа за себе си. Вероятно ще обикнете как двама от любимите ни регистрирани диетолози се представят на себе си като самонадеяни TLC с вкусно лечение. "Понякога трябва да ядете малко повече десерт", каза Лори Занини, RD, CDE. "Толкова много съвети, които виждаме, са, че не се поддават на глад, но никоя храна не трябва винаги да е извън границите."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay