17 април - Световен Ден на Хемофилията - "Включи се и ти!" в информационната кампания

17 април - Световен Ден на Хемофилията - "Включи се и ти!" в информационната кампания

Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През април 2020 Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година организира информационна кампания в подкрепа на хората с това рядко заболяване.

Тази година кампанията по случай Световния Ден на Хемофилията (17 април) ще премине главно онлайн под формата на споделяне на полезни инфографики и видеа на посланици под мотото"Включи се и ти!" 

Всеки от нас е поканен да се включи в разпространението на информация за заболяването, нуждите и проблемите на пациентите, както и да запише кратко видео, с което да покани обществото да бъде по-толерантно и сплотено, особено в тези особени трудни времена на социална изолация. 

Редица публични личности вече записват видеа в домашни условия, с които споделят важна информация за заболяването и пациентите с хемофилия и призовават и други като тях да се включат като посланици на кампанията.

Независимо дали сте пациент, член на семейството на болен, болногледач, корпоративен партньор, доброволец, доставчик на здравни грижи или просто човек, можете да спомогнете за повишаване на информираността за заболяването и необходимостта от осигуряване на достъп до адекватни грижи. Една от целите на кампанията е да се намали дискриминацията срещу болните и техните семейства.

Чрез всичките си проекти и публични инициативи Асоциацията работи в посока защита на правата и интересите на пациентите, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се модерно общество.

Затова … "Включи се и ти! " 

Тук можете да откриете 5 полезни инфографики за заболяването, част от информационната кампания:

За да следите всички инициативи на Българска Асоциация по Хемофилия, последвайте профилите им във Фейсбук и Инстаграм

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay