6 начина да бъдете във форма по време на бременност

6 начина да бъдете във форма по време на бременност

Въпреки че наддаването на тегло по време на бременност е напълно нормално, има лесни начини да сте сигурни, че няма да качите твърде много килограми. И ако изберете здравословни храни и изберете леки, но редовни тренировки, ще останете в добра форма през тези вълнуващи 9 месеца. 

Ето няколко прости неща, които можете да правите, за да поддържате форма по време на бременност:

1. Когато лягате или ставате, сядайте, след което се обръщайте настрани и тогава се изправяйте

Разделянето на коремните мускули се случва при почти всяка бременна жена. Така наречената "диастаза" е безобидно състояние, което обаче може да накара корема ви да остане голям и след раждането на бебето. За да предотвратите това, се завъртайте настрани преди да се изправите. 

2. Пийте много вода

Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за цялостното ви здраве и може да ви помогне да поддържате теглото си под контрол. Хидратацията е особено важна по време на бременност, тъй като водата помага за изграждането на плацентата. Ако не се сещате да пиете вода често, купете си бутилка и я носете навсякъде със себе си. 

3. Избягвайте мисълта, че "ядете за двама"

Въпреки че може да е трудно да контролирате глада си по време на бременността, не трябва да удвоявате нормалния си калориен прием. Въпреки че е изкушаващо да си мислите, че можете да ядете всичко, само защото сте бременна, все пак ще трябва да свалите качените килограми след раждането. Всъщност имате нужда само от около 300 калории на ден над нормалния прием, и то чак през втория триместър на бременността.

4. Най-обилното ви хранене трябва да бъде обядът 

Придържането към здравословен и хранителен обяд и лека вечеря може да ви помогне лесно да управлявате наддаването на тегло. Най-обилното и най-високо калоричното хранене през деня трябва да бъде обяда. 

5. Отделяйте време за тренировки

Това, че сте бременна, не означава, че трябва да прекарвате дните си, лежейки на дивана, колкото и изкушаващо да звучи. Леките и редовни упражнения ще ви помогнат да подобрите настроението си и да поддържате теглото си под контрол. Въпреки че някои дейности, не се препоръчват по време на бременност, можете да се насладите на ходене и други упражнения с ниска интензивност. 

6. Не пийте газирани и сладки напитки 

Безалкохолните напитки са с ниско съдържание на хранителни вещества и високо съдържание на калории и ако ги пиете твърде често, това може да доведе до доста излишни килограми. Придържайте се към пиенето на вода и чайове, подходящи за бременни. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay