6 неща, които можете да добавите към водата за здрав и плосък корем

6 неща, които можете да добавите към водата за здрав и плосък корем

Проучванията доказват, че детоксикиращата вода може да помогне на тялото да се освободи от токсините, да ви помогне да отслабнете и да зареди тялото с енергия. Всички сме свикнали да чуваме за вода с лимон или джинджифил, но има още много неща, които можем да добавяме към водата си. 

1. Вода с нейодирана сол

За пречистване на дебелото черво и лечение на хроничен запек се препоръчва солена вода. Също така е важно да знаем, че се нуждаем от сол и изключването й напълно от менюто не е добра идея. Натрият помага за  правилното функциониране на нервите, мускулите и нивата на кръвното налягане, когато се разтваря в кръвта.
Изпробвайте пиенето на солена вода, ако сте с хроничен запек или имате нередовни движения на червата.

Рецепта:

Смесете 2 чаени лъжички нейодизирана морска сол и 4 чаши топла вода.

Ако искате да направите вкуса по-добър, добавете малко лимон.

Изпийте я възможно най-бързо, на празен стомах.

2. Вода с чесън

Чесънът е изключително полезен. Той може да намали кръвното налягане, да се бори срещу болести, да подобри нивата на холестерола и да детоксикира тялото от тежки метали. Случва се поради сярните съединения, които получавате, когато чесънът се нарязва, смачква или дъвче.

Но можете да получите всички тези ползи за здравето, без да го ядете. Можете да го опитате в приятна напитка.

Рецепта:

Вземете 2 скилидки чесън и ги нарежете. Изчакайте 10 минути и след това ги смесете с 500 мл вода.

Оставете го да престои поне 2 часа.

3. Вода с ябълка и канела

И ябълките, и канелата могат да ви помогнат да отслабнете и да забързате метаболизма си. Смесването на тези съставки ще добави някои важни антиоксиданти във вашата диета, включително витамини С и В.
Канелата има много ползи за здравето, включително понижаване на холестерола и борба с диабета.

Рецепта:

Нарежете 2 ябълки. Добавете ги, заедно с 2 канелени пръчици, в бутилка с вода. Поставете в хладилника за час, за да може ароматите да се смесят.

4. Вода с краставица

Краставицата е естествен антиоксидант и има само 34 калории в 1 голяма краставица. Можете да добавите прясна краставица към водата си. 

Рецепта:

Нарежете краставицата. Замразете филийките краставица. Добавете ги във водата си, когато почувствате глад или жажда. Можете също така да добавите лимон или мента, за да подобрите вкуса.

5. Вода с черен пипер

Черният пипер е чудесна съставка, ако искате да детоксикирате тялото си и да отслабнете. Изследванията твърдят, че има антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на възпаления, преждевременно стареене и сърдечни заболявания. Освен това може да забърза метаболизма и да понижи нивата на холестерола.

Рецепта:

Вземете следните съставки: половин супена лъжица черен пипер, 1 супена лъжица настърган джинджифил, 1 супена лъжица мед, 1 лимон и 2 чаши вода.

Смесете черния пипер с настъргания джинджифил. Сега изсипете меда и разбъркайте всичко добре.

Сварете водата и изсипете в чаши. Добавете една супена лъжица от сместа към една чаша вода. Добавете сока на половин лимон (ако харесвате лимон). Не чакайте, докато изстине. Пийте топло.

6. Вода с розмарин

Предимствата на розмарина са впечатляващи. Проучванията показват, че може да помогне за подобряване на храносмилането, паметта и имунната система. Учените откриха също, че розмаринът може да е полезен за вашия мозък и да работи като вид неврологична защита. 

Рецепта:

Вземете стрък пресен розмарин. Вземете един лимон, отрежете корите му и го разрежете. Поставете резените лимон и розмарина в буркан с 1 литър вода. Охладете тази напитка в хладилника за най-малко 2 часа (или за една нощ).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay