6 хранителни навика, които помагат на японките да са слаби

Ето кои са те

6 хранителни навика, които помагат на японките да са слаби

Японките са считани за едни от най-стройните и елегантни жени в света. На 30 години те изглеждат като на 18, а на 40 като на 25. Как го постигат и как не пълнеят? Освен гените, много важно да споменем, че за това допринася и начина, по който се хранят. Ние ще Ви разкрием кои са навиците, които ги правят така слаби и фини.

Те имат богата, балансирана диета

Всъщност думата диета направо можем да я изключим, защото японките не гладуват. Те ядат всевъзможни неща. И е лъжа, че хапват само суши. Те се хранят също така с много риба и морски дарове, зеленчуци, соя, ориз, плодове и пият много зелен чай. Тайната е, че в менюто им няма боклучави храни, а такива, които носят много енергия на организма.

Те също така се доверяват на сезонните храни. Освен това, те не ядат едно и също през зимата и лятото. Сменят ли се сезоните, и те сменят диетата си. През зимата ядат месо, риба, супи и пият топли напитки, а през лятото ядат студени супи, морски дарове и салати.

Различен метод на готвене

Японците традиционно пържат, пекат и задушават храната в специален тиган с минимално количество масло. По този начин се запазват хранителните качества на продуктите.

Култура на храненето

За японците храненето е същински ритуал. Те ядат бавно, на малки хапки, Те се стремят да запазят естествения вкус и вид на храната, затова рядко я украсяват по специален начин.

Никога няма да видите японец с отрупана от храна чиния. А по този начин няма шанс да преядат.

Ориз вместо хляб

Японците не ядат хляб, те се доверяват изцяло на ориза Той, обаче, се приготвя по различен начин от нашия - например без масло и сол е, което го прави нискокалоричен.

Закуската е най-важното хранене за деня

Тя включва няколко ястия - обикновено риба, ориз, омлет, супа мисо и чай. Това напомня за нашия обяд, който при тях е изместен сутринта. Още по-грешно е да ядете толкова много вечер. Така никога няма да отслабнете!

Нямат десерти

Или поне не и в смисъла, в който ние ги разбираме. Японските десерти са с ниско съдържание на мазнини и захар и вкусът е много по-различен от този, който ни е познат на нас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay