7 навика, които вредят на здравето ни

Вижте кои ежедневни навици ви вредят

7 навика, които вредят на здравето ни

Отказването от вредни навици може а бъде трудно, но е много важно. Още по-трудно е, когато мислим, че тези навици всъщност са полезни за нас. Вижте кои са ежедневните ни навици, които вредят на здравето ни.

Избягването на кихането

Когато затворите устата си и хванете носа си, в опит да предотвратите кихането, вътршночерепното налягане става много голямо. По този начин вреди на кръвния поток към мозъка и създавате натиск върху кръвоносните съдове и нервната тъкан. Това може да доведе до главоболие и проблеми със слуха.

Използването на парфюм

При създаването на парфюмите се използват синтетични вещества, тъй като създават по-силен аромат и са по-евтини. Тези вещества предизвикват замайване, гадене и сънливост. Също така дразнят очите, гърлото и кожата. Заменете парфюма с етерични масла.

Съхраняване на храна в пластмасови кутии

Много пластмасови кутии съдържат изкуствени химически вещества, които помагат за тяхната гъвкавост. Ако храната престои дълго време в такава кутия, тези вещества проникват в храната и се отразяват зле на ендокринната система. Съхранявайте храната в стъклени или стоманени съдове.

Миенето на зъбите веднага след ядене

Стоматолозите препоръчват да миете зъбите си най-малко 30 минути след хранене. Ако е възможно, дори час. Храните и напитките, особено по-киселинните имат ефект върху емайла на зъбите и при миенето, четката избутва киселината по-надълбоко в зъба. Това може да доведе до чувствителност на зъбите.

Използването на антибактериален сапун прекалено често

Голям брой антибактериални бактерии живеят на повърхността на кожата ни и защитават тялото ни. Ако използвате антибактериален сапун прекалено често намалявате броя на полезните бактерии и съответно се увеличава броя на вредните.

Носенето на тесни дънки

Въпреки че са модерни, тесните дънки оказват натиск върху нервните окончания и кожата. Това води до постоянно чувство на дискомфорт и проблеми с нервната система. Тесните дрехи могат да предизвикат сърбеж и изтръпване.

Пиенето на прясно изцеден сок

Всеки знае, че прясно изцедения сок в малки количества е полезен. Но в случай на определени заболявания, соковете могат да причинят големи щети на организма ни. Например, гроздовият сок не се препоръчва на хора с наднормено тегло или диабет. Освен това соковете са силни алергени, затова трябва да внимавате, когато ги давате на деца.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay