8 неочаквани признака на бременност, за които може би дори не знаете

8 неочаквани признака на бременност, за които може би дори не знаете

По време на бременността, човешкото тяло може да претърпи много физически, емоционални и психологически промени, до такава степен, че може да е трудно да ги проследите. Тези промени могат да се случат внезапно и по неочаквани начини.

Попаднахме на 8 необичайни признака на бременност, които може да бъдат пренебрегнати, но могат да означават, че ново бебе е на път!

1. Появяване на брадавици по тялото 

Брадавиците са месести кожни израстъци, които могат да се развият навсякъде по тялото ви по време на бременност, заради промени в нивата на хормоните или наддаване на тегло. Брадавиците често изчезват след раждането.

2. Повишено слюноотделяне 

Излишната слюнка, известна още хиперсаливация, е съчетана с гадене и повръщане. Не е известно защо това се случва, но някои бременни се нуждаят от кърпички, за да контролират излишната слюнка.

3. Храната има метален вкус 

В началото на бременността храната може да има кисел и метален вкус, явлението се нарича дисгеузия. Консумирането на кисели храни или изплакването на зъбите със сол или сода за хляб след измиване може да облекчи този ужасен метален, кисел вкус.

4. Разранени венци 

Промените в диетата и нивата на хормоните могат да причинят възпалени, кървящи венци по време на бременността, известни като гингивит. Това заболяване на венците ще изчезне, но за да облекчите болезнеността, практикувайте добра устна хигиена с нежно четкане на зъбите.

5. Носът ви тече

Ринитът при бременност засяга 20% от бременните жени, които изпитват кихане и хрема. Тези досадни симптоми са временни и могат да бъдат лекувани с редовни упражнения, овлажнители, спрейове за нос и деконгестанти.

6. Недостиг на въздух

През ранните етапи на бременността промените в нивата на хормоните могат да причинят задух. За да подобрите дишането си по време на бременност, практикувайте добра стойка и дихателни техники.

7. Изведнъж развивате силно обоняние

Бременните жени могат да имат повишено обоняние или хиперемия, особено към парфюми, кафе, бензин или развалени храни. За щастие, хиперемията е само временна и приключва след първия триместър.

8. Жадувате за нехранителни продукти, като камъни или сапун

Някои бременни жени съобщават за глад за царевично нишесте, суров ориз, креда, сапун и метал. Ако имате внезапно желание да опитате парче скала, незабавно посетете Вашия лекар.

Имали ли сте вие или някой ваш познат тези симптоми по време на бременност? Знаете ли за други необичайни симптоми на бременност? Кажете ни в коментарите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay