9 навика, свързани с кафето, които ще направят тялото ви по-силно

9 навика, свързани с кафето, които ще направят тялото ви по-силно

Много изследвания посочват редица ползи за здравето, които идват с пиенето на кафе, поради неговото количество антиоксиданти, но това може да бъде и пристрастяващ навик, ако пиете твърде много кафе. По принцип, ако се консумира по правилния начин, кафето може да бъде наистина добро за вас.

10 навика, свързани с кафето, които ще направят тялото ви по-силно и здраво:

1. Опитайте "бронирано" кафе

Бронираното кафе е рецепта за кафе, при която се добавя малко масло в чашата кафе. Звучи странно и необичайно, но много хора се кълнат в него и твърдят, че е кремообразно и вкусно. Смята се, че повишава добрия холестерол, докато понижава триглицеридите, така че може да бъде полезно за вас.

2. Намалете захарта

В идеалния случай всички трябва да пием кафе без добавена захар или подсладител, но това не е така за много хора. Захарта е една от най-вредните съставки в съвременната диета, така че определено трябва да намалите приема на захар. Опитайте да добавите нещо по-естествено като ванилия или стевия в чашата си с кафе.

3. Избягвайте кофеина след 14.00 часа

Кафето е стимулираща напитка, което е една от причините да е толкова популярно. Недостатъкът е, че може да наруши цикъла ви на сън. Можете да изпиете 2-3 чаши кафе сутрин, но избягвайте кафето след 14.00 часа. Опитайте да преминете на безкофеиново кафе или чаша чай следобед, за да можете да спите добре.

4. Добавете канела или какао към чашата си кафе

Добавянето на какао към кафето ви е не само чудесно като усилване на антиоксидантите в напитката ви, но е полезно и за намаляване на количеството захар, което сте добавяли в чашата си. Същото важи и за канелата, мощна антиоксидантна "суперхрана", която не само е невероятно полезна за вашето здраве, но и придава страхотен вкус на вашето кафе.

5. Не допускайте закуската ви да е само чаша кафе

Пиенето на кафе на празен стомах не е най-добрата идея. Ако не сте яли нищо, кафето може да увреди стомашната ви лигавица и да причини ефекти като киселини и лошо храносмилане. То също може да повлияе негативно на нервната ви система чрез засилване на симптомите на тревожност. Ако не ви се иска да закусвате обилно, поне похапнете нещо, преди да започнете с кафето.

6. Избягвайте нефилтрирана вода

Кафето, приготвено с филтрирана вода, има по-добър вкус, но също така не съдържа нежелани тежки метали от стари тръби или излишни продукти за дезинфекция като хлор, използвани за обеззаразяване на водата. Най-добре е да изберете филтрирана вода пред чешмяна вода за вашата чаша кафе.

7. Опитайте да преминете към бадемово мляко

Ако обичате кафе и пиете поне по 2-3 на ден, опитайте да ограничите количеството на млякото. Прекалено многото мляко може да причини неприятни стомашно-чревни симптоми и да ви накара да наддадете на тегло. Ако не можете да пиете кафе без мляко, опитайте алтернативи като бадемово мляко.

8. Намалете приема на кофеин

Кафето може да бъде доста пристрастяващо, така че е най-добре да избягвате да пиете прекалено много. Ако не искате да пиете безкофеиново кафе, можете да опитате да си правите кафе с половин доза нормално кафе и половин доза безкофеиново.

9. Не купувайте сметана на растителна основа

Истината е, че тези видове продукти са силно обработени и могат да съдържат нежелани химически съставки. Придържайте се към натурални сметани, като всякакъв вид растително мляко или органично, краве мляко.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay