Знаем, че често се чудите какво може да се сготви на набързо, но хем искате да е вкусно, хем да не е особено скъпо. Е, ето това е нашето предложение за топлите дни - леко, питателно и със страхотен вкус. Тайната е в подправките.
Продукти за две порции:
450 г тиквички
1 жълта чушка
2-3 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 стрък мащерка
1 щипка девесил
2 яйца
100 мл сметана
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин
1скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете чушката на малки кубчета и ги запържете за около 2 минути. След това нарежете тиквичките на малки кубчета, лука на ситно и ги добавете при чушките, като също запържите за около 4 минути, до златисто. Бъркайте постоянно, а след това извадете всичко от тигана и го пасирайте в кухненския робот.
В отделен съд разбийте яйцата, към тях прибавете сметаната и разбъркайте. Към тях добавете подправките, ситно нарязания пресен лук и чесън. Върнете се към сместа с тиквичките, разбъркайте добре и сипете в малки форми за печене, като оставяте приблизително 1/3 от съда празен. Добавете по 50 мл. гореща вода върху всяко от суфлетата, печете 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Гарнирайте с чипс от целина и броколи на пара.
5 | 0 |