Изложба "Париж" в галерия "Париж"

„Рисуваш това, което живееш“

Изложба "Париж" в галерия "Париж"

От 20-ти януари до 15-ти февруари галерия "Париж" на улица "Париж" 8 ще представи изложба от картините на известния български художник Росен Марковски, завърнал се от френската столица, съобщават от галерията.

 

Росен Марковски е роден през 1964 г. Завършва Националната художествена академия в София, след което се отдава на редица изложби, преминавайки от цветна пластика през рисунки върху дърво, масло и акварел. Участва предимно в самостоятелни изложби, като по-голямата част са в София, има и в Германия.

 

Последното начинание на българския художник може да бъде видяно именно в галерия "Париж" в София. Картините са рисувани във френската столица, от чийто престой там Росен Марковски печели не само вдъхновение, но и срещи с различни интересни хора. Там художникът твори не в ателие, а на улицата сред хората.

 

Самия той споделя "Рисуваш това, което живееш" и спокойно може да се каже, че той е изживял Париж по своя начин, изпълнен с любов към града. Представата за спонтанните рисунки край Сена и глътките розе на художника допринасят за романтичната и чувствена атмосфера на Париж, какъвто го е видял и почувствал Росен Марковски.  

 

Място на провеждане: галерия "Париж", ул. Париж 8, София

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay