Свежен Младенов за "Чичо Коледа", хитовите сериали и мечтаните роли

Свежен Младенов за "Чичо Коледа", хитовите сериали и мечтаните роли

Срещнахме се със Свежен Младенов, за да си поговорим за новия български коледен филм "Чичо Коледа", нюансите на персонажа му, както и други подробности за неговите роли.

Как решихте да се включите в актьорския екип на филма Чичо Коледа?

Харесах много сценария, освен това с режисьора Ивайло Пенчев съм работил в предишните му два филма и познавах добре процеса и екипа с който работи. Ролята, която ми предложи, ме впечатли и аз поисках да съм част от този актьорски състав без колебания .

Какво Ви донесе ролята?

Забавление, умора, понякога студ, цяла палитра от емоции и най-вече удовлетвореност, че работя това, което обичам

Свежен Младенов за "Чичо Коледа", хитовите сериали и мечтаните роли

Кое е най-силното чувство, което изпитвате, гледайки филма?

Радост от това, че се е получил чудесен филм и че съм част от филм, който макар и за малко кара хората да забравят, да помечтаят и да поискат да са по-добри.

Припознавате ли се по някакъв начин в образа на Вашия герой от филма?

Разбира се, човек носи в себе си добро и зло, и всички нюанси между тях. Като актьор, аз работя с тези нюанси и когато успея да пресъздам даден персонаж с определен характер, аз го опознавам по-добре. Това обогатява и мен самия.

Напоследък Ви виждаме в хитови български сериали. Кое предпочитате да гледате и в кое да участвате - сериали, кино или театър?

Кино, телевизия и театър са съвсем различни неща. На сцената е най-голямото вълнение, защото си на живо, всичко се случва на момента, няма дубъл. Трябва да дадеш най-доброто от себе си тук и сега, хората те гледат и искат да те харесат, няма как да им се извиниш, че са си купили билети. Киното е друга магия, в идеалния му вариант там можеш да експериментираш, да опиташ и така и иначе. Понякога нещата се раждат в момента, а това е вдъхновяващо.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа", хитовите сериали и мечтаните роли

В сериалите времето винаги е ограничено, трябва да си готов, да си винаги в кондиция и никога лабилен. Слава Богу, екипите са от хора, които проявяват разбиране към нашата работа. Обичам да участвам в постановки, филми, сериали, които ме предизвикват да откривам нови неща за себе си, за света, за хората. Да, тръпката навсякъде е различна, но я има, може би, най-силна в живата среща с публиката. Най-приятно ми е пред обектива на игралното кино. Що се отнася до предпочитанията ми за гледане  отговорът също ще е обобщаващ, всичко което ме кара да го гледам.

На какво Ви научи доктор Наков от хитовия сериал "Откраднат живот"?

Доктор Наков от сериала " Откраднат живот" ми доказа още веднъж, че хората са такива, каквито са – различни. Ако определям човека само според неговата сексуалност, съм на грешен път. Човек има ум, душа, дух, все неща, с които можеш да постигнеш много.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа", хитовите сериали и мечтаните роли

Как премина турнето на "Любовни писма" в Германия?

Турнето на "Любовни писма" в Германия мина вълнуващо. Бяхме в четири града, публиката беше по-малко от "пълни салони", заради ковид мерките, които се променяха непрекъснато. Но вълнението в очите на хората от това да си общуват с нас, макар и през сцената, си заслужаваше усилията. В края на януари пак ще ходим – този път в Лайпциг, Нюрнберг и Мюнхен – още три града, в които не съм бил.

Какво е да си партнирате с великолепна актриса като Яна Маринова?

Цялтото интервю можете да пеочетете в Peika.bg.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay