Детайли, които съсипват и най-добрия интериор

Детайли, които съсипват и най-добрия интериор

Има моменти, в които прекарваме по няколко часа на ден в почистване, но в крайна сметка домът ни все още не изглежда добре. Подобно на много други неща в живота ни, всичко е свързано с детайлите. Едно малко нещо може просто да развали впечатлението за вашия дом.

Детайли, които съсипват и най-добрия интериор:

Затрупан кухненски плот

Първото нещо, което виждате, когато влезете в кухнята, е плотът. И ако върху него има много неща, това кара мястото да изглежда разхвърляно и мръсно. Освен това е трудно да поддържате повърхностите чисти, тъй като трябва да премествате всички неща, за да изчистите под тях. Много по-добре е да сложите всичко, което можете, в чекмеджетата и да държите плота възможно най-празен. 

Пространството под мебелите

Има много прах там. Но в днешно време има всякакви различни метли и четки за тесни пространства.

Органайзер за мивка

Дори самата мивка да е чиста, органайзерът за верото и сапуна и гъбите карат мястото да изглежда мръсно. Парчетата храна, които почти неизбежно остават на гъбата, излизат на повърхността и създават идеална среда за бактериите. Гъбите и мивките така или иначе не са най-чистите места в дома и остатъците от храна не правят ситуацията по-добра.

Завеса за баня

Баните са винаги влажни и мокри, което е чудесно място за поява на бактерии и гъбички. И докато винаги измиваме ваната и плочките, често пренебрегваме завесата за баня. Всъщност не е толкова трудно да се измие. Повечето завеси са направени от материали, които могат да се перат в пералнята. И е по-добре да не оставяте завесата сгъната, за да изсъхне.

Домашни растения

За съжаление домашните растения събират много прах. Така че дори саксиите да са чисти, листата все пак може да са мръсни. Не забравяйте да почиствате листата от време на време, за да поддържате въздуха в апартамента свеж. Освен това прахът по листата може да наруши процеса на фотосинтеза.

Неприятни миризми от хладилника

Понякога храната се разваля и оставя неприятна миризма. И дори ако самият хладилник е искрящо чист, миризмата съсипва всичко. Можете да започнете с прости методи - поставете няколко парченца лимон вътре, за да поемат миризмата. Можете също да използвате сода за хляб. Сложете малко на малка чиния и я приберете в хладилника за няколко часа.

Первази

Те често се пренебрегват. Трудни са за почистване, а събират доста мръсотия. Ако первазите и лайсните не са чисти, това разваля вида на цялото жилище.

Вентилационни решетки

Тъй като през решетката има постоянен приток на въздух, по нея има много прах. Такива решетки обикновено се отстраняват лесно, измиват се и след това се поставят обратно. Можете също да използвате прахосмукачка за отстраняване на праха, ако решетките са трудно достъпни.

Недостатъчно място за съхранение

Без значение колко перфектно изглежда мястото ви, ако повърхности като столове, первази и други са покрити с дрехи, ще изглежда ужасно. Така че трябва да имате много място за съхранение.

Мокри кърпи

Когато мокрите кърпи просто лежат една върху друга, дори ако са сгънати, рано или късно започват да миришат доста зле. Освен това влажността е много добра среда за бактерии, особено в кухнята. По-добре е да окачите кърпите и да не ги сгъвате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay