Имате малък коридор? Ето как да го обзаведете

Имате малък коридор? Ето как да го обзаведете

Преди да се нанесем в ново жилище или да реорганизираме настоящия си дом фантазията ни блика от разнообразни идеи за обзавеждането му. Но понякога реалността ни сварва неподготвени, предоставяйки ни твърде малко пространство. Днес ще си поговорим за това какви мебели да изберем за малкия си коридор, така че да не смалим допълнително площта му и да използваме оптимално цялото пространство.

Често правим грешката да затрупаме антрето си с неподходящи по размер мебели, които го карат да изглежда още по-малко. Ако не искаме това да се случва, трябва да спазим следното правило - в повечето случаи подбирайте компактни мебели, които изпълняват повече от една функция. В текста по-долу ще разберете какво точно имаме предвид.

Пейка с място за съхранение

Първоначално бихме си казали, че няма място за пейка в така или иначе тясното антре. Но се оказва, че много хора предпочитат да обуват обувките си в седнало положение. Това важи с пълна сила за малките деца, които имат нужда от стабилност или пък възрастните хора, които трудно стоят на краката си. За да бъде напълно функционална, изберете пейка, която разполага с рафтове за поставяне на обувки. По този начин обувките, които използвате всекидневно ще са подредени на едно място и няма да са разпръснати из целия коридор, разнасяйки мръсотия навсякъде.

Закачалки с шкафове или кошове, вместо портманто

Имате малък коридор? Ето как да го обзаведете

Огромните портманта заемат много място и често единственото, което предлагат са няколко закачалки и красива визия. Колкото и стилно да изглежда обаче, те заемат излишно пространство и затъмняват помещението. Вместо това изберете закачалки с отделения за съхранение, които да поставите на стената. Там можете да поставяте всекидневните си връхни дрехи, а и гостите ви ще могат да го използват за якетата си, вместо да ги трупат по леглото в спалнята ви. А в мястото за съхранение, било то шкафчета или плетени кошове, ще можете да приберете всички онези аксесоари, които не употребявате всеки ден.

Шкаф за обувки с двойни оотделения

Имате малък коридор? Ето как да го обзаведете

Когато няма място настрани, започваме да се придвижвам нагоре. Нямате представа колко стилно решение за коридора може да бъде един компактен висок шкаф за обувки, който ще замести напълно нуждата от гардероби по-големи от антрето ви. Обикновено този тип шкафове разполагат и с чекмеджета в горната си част, в които можете да съхранявате своите слънчеви очила, предпазни маски, козметика и други аксесоари.

Огледало в цял ръст

Имате малък коридор? Ето как да го обзаведете

И преди сме ви съветвали да залагате на големи огледала, защото те оптически уголемяват пространството. Също така са изключително удобни, когато искаме да изпипваме тоалета си от глава до пети.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay