Как да превърнете банята си в малък СПА рай

6 подобрения на банята, които ще я превърнат в истински СПА рай

Как да превърнете банята си в малък СПА рай

Ако обичате да глезите себе си и това е един от приоритетите ви, луксозната баня е точно това, от което се нуждаете. Вижте как да превърнете малката баня в местенце, подходящо за крале и кралици.

  1. Стъклена душ кабина

    Ако искате вашата баня да изглежда по-отворена и по-голяма, има един сигурен начин да го направите- сложете стъклена душ кабина. По този начин визуално банята ви ще изглежда в пъти по-голяма.

  2. Импровизирана парна душ кабина

    Можете да направите импровизирана парна душ кабина, като направите стъклото така, че да стига до тавана. Трябва да поставите отдушник в горната част, който да може да се отваря и затваря. По този начин ако искате да се отдадете на парна баня, затваряте отдушника, за да се събере парата, а пък ако искате нормален душ, просто пускате вентилатора и готово. Парогенераторите са прекалено скъпи, затова този вариант е един добър заместител.

  3. Пейка

    Една парна баня не е същата без пейка. Има два вариант да сложите пейка в душ кабината. Единият е да я направите както трябва- вградена, облепена с плочки. Другият вариант е да си вземете някаква преносима, водоустойчива пейка. Нашият съвет е да направите пейка, облепена с плочки, защото изглежда много по-добре. Освен това можете да направите ниши в стената за шампоаните и сапуните.

  4. Душ слушалка с различни функции

    Струята на водата може да прави чудеса, така че най-важната стъпка от превръщането на банята в СПА център, е купуването на хубава душ слушалка. Изберете функциите, които харесвате най-много и всеки душ ще бъде истинска наслада за вас.

  5. Подово отопление

    Най-ужасното нещо, което може да ви се случи е да излезете от парната душ кабина и да стъпите на ледено студен под. Подовото отопление е много скъпо да се инсталира във вече готова стая, но тъй като така или иначе правите ремонт на банята, няма да бъде проблем.

  6. Шкаф за баня

    Няма по-грозно нещо от това да се виждат всичките шампоани, сапуни, четки за зъби и т.н. в една баня. Разбира се, има решение на този проблем. Поставете красиво шкафче за баня, чиито врати са огледала. Това ще създава илюзия за още повече пространство. Не слагайте лампа над огледалото, защото хвърля сенки на лицето, когато някой се оглежда в огледалото.  

      Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay