Как най-добре да оползотворите пространството в банята?

Как най-добре да оползотворите пространството в банята?

Обикновено банята е най-малкото пространство в жилището, а всъщност има доста неща, които е добре да стоят там- гримове, четки за коса, ластици и фибички, дамски превръзки, тампони за лице, четка и паста за зъби, най-различни продукти и т.н. В повечето случаи имаме само един шкаф под огледалото и той е толкова претрупан, че никога не можем да намерим това, което ни трябва. Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да оползотворите пространството в банята по възможно най-добрия начин. 

1. Шкаф под мивката

Ако не искате да купувате шкаф за баня, тъй като тези шкафове са доста скъпи, можете да сложите обикновена открита етажерка. Там можете да наредите хавлиите и другите неща, които използвате по- рядко. 

Как най-добре да оползотворите пространството в банята?

2. Кошница на 3 нива

Има кошници за съхранение, направени от различни материали и с различна големина. Тъй като едва ли ще имате място да наредите няколко такива кошници, можете да изберете такава на няколко нива. Изберете кошница от материал, подходящ за банята- пластмаса или метал. В тези кошници можете да сложите всичките си продукти за лице и тяло, например. 

3. Рафт над тоалетната чиния

Пространството около тоалетната чиния обикновено остава неизползваемо. Можете да сложите рафтове над тоалетната, на които можете да сложите хавлии, превръзки, допълнителна тоалетна хартия и т.н. 

4. Органайзер за превръзки и тампони 

Можете да използвате органайзер, подобен на тези органайзери за бельо. В него можете да наредите превръзките и тампоните си, за да няма разхвърляни из цялата баня пликчета и кутийки. 

5. Закачете сешоара на вратата на шкафа

Има закачалки, които се закачат на вратата на шкафа, от вътрешната страна. По този начин сешоарът ви ще бъде на лесно достъпно място и няма да заема мястото вътре в шкафа, което можете да използвате за други неща. 

Как най-добре да оползотворите пространството в банята?

6. Етажерка за стената на няколко нива 

Можете да закачите етажерка на стената, в близост до душа, на която да сложите шампоани, балсами, душ гел и т.н. и по този начин няма да заемат място от другите шкафове. 

7. Органайзер за грим 

Можете да използвате органайзер за грим, за да ви бъде по-удобно, когато се гримирате и гримовете ви да не бъдат разпилени из цялата баня. 

8. Закачете хавлиите на вратата 

Можете да сложите закачалка за врата, на която да закачате хавлиите си. Така или иначе няма за какво друго да използвате вратата. 

9. Разделител за чекмеджетата 

Чекмеджетата ви ще изглеждат много по-добре, ако има разделител в тях. Четката и пастата ви за зъби ще бъдат в едното отделение, крема за лице- в другото и т.н. Ще изглежда по-добре и ще ви бъде по-удобно. 

10. Буркани за ластиците за коса и другите аксесоари 

Можете да вземете малки бурканчета, които обикновено се използват за подправки и в тях да сложите различните си аксесоари за коса. В едното бурканче- ластици, в другото- фиби, в третото- ленти за коса и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay