4 начина да освежите дома си за лятото

4 начина да освежите дома си за лятото
Pexels

Лятото е почти тук. Време е за отворени прозорци, прохладен бриз и ярки цветове. Така че, ако домът ви изглежда малко зимен, може би е време да направите нещо по въпроса. За щастие, подготовката на дома ви за лятото не е нужно да изисква много работа или да струва колкото един уикенд в морски курорт.

Ето четири идеи за летен декор, за да придадете на дома си свеж вид за предстоящите топли месеци:

1. Сменете чаршафите си

4 начина да освежите дома си за лятотоPexels

Едно от най-добрите места да започнете лятното си освежаване е спалнята. Спалното бельо е невъзпятият герой на спалнята и е лесно, но въздействащо решение. Вместо да ремонтирате цялото пространство, просто се съсредоточете върху спалното бельо за нов облик на спалнята. Започнете с основа от леки чаршафи, след това сложете завивката и покривалото за легло. 

2. Освежете декоративните възглавници

4 начина да освежите дома си за лятотоPexels

Смяната на декоративните възглавници и други аксесоари е друг начин да дадете на дома си бързо освежаване. Лятото е идеалното време да смените възглавници, кувертюри и аксесоари с по-ярки и по-леки материи. Просто добавянето на нови аксесоари към дивана с нови възглавници може да направи голяма разлика. Нямате допълнително място за съхранение на възглавниците си извън сезона? Просто сменете калъфките на възглавниците, а не самите възглавници. 

3. Сменете тежките зимни завеси

4 начина да освежите дома си за лятотоPexels

Има нещо освежаващо в това бризът да идва през отворен прозорец през по-топлите месеци. Но е трудно да усетите полъха на вятъра, когато прозорците ви са украсени с тежки завеси и пердета. Смяната на този текстил с по-леки материали или прозрачни завеси в неутрален цвят е лесно да направите сами. Просто изберете пердета от по-леки материи. 

4. Растения

4 начина да освежите дома си за лятотоPexels

Можете да добавите нови растения към вашите външни пространства. Не сте любител на градинарството? Изкуствените растения могат да свършат добра работа. 

За да добавите визуален интерес към колекциите си от растения (както на закрито, така и навън), въведете щандове за растения, така че растенията да са разположени на различни нива. За да създадете повече измерение, вдигнете някои от тези стилни саксии от земята и им дайте вниманието, което заслужават! Поставете върху дървени декоративни столове или поставки. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay