5 подходящи цвята за стените на всекидневната, препоръчани от дизайнери

Що се отнася до дизайна на всекидневната, цветът на стените е един от първите елементи, които трябва да фиксирате. От него зависи цялата дизайнерска схема и вида на мебелите и декорациите в дома ви. Плюс това, вашата всекидневна е може би най-използваната стая в къщата, така че изборът на цветове, които ви карат да очаквате с нетърпение да прекарате времето си в нея, е задължителен! Независимо дали искате нещо дръзко и ярко, неутрално или тъмно и мрачно, ние ще ви представим няколко одобрени от дизайнери идеи за цвят за хол, за да ви помогнем да се вдъхновите. Всичко, което трябва да направите, е да облечете гащеризона си и да вземете мечето. Знаем, че изборът на цвят е най-труден, затова идваме на помощ:

Сиво-лилаво 

Този цвят е подходящ за дом в стил Кейп Код. Заложете на топло сиво с лилави нюанси. Комбинацията е способна да поддържа атмосферата неутрална, но привлекателна и стилна.

5 подходящи цвята за стените на всекидневната, препоръчани от дизайнериhousebeautiful.com

Перла 

Мека бяла боя с лек сив нюанс може лесно да превърне хола ви в място, в което искате да прекарате целия ден. Той е запазена марка на дизайнерката Шарън Рембаум, която избира неутрална цветова палитра, за да подобри цялостния уют на всяко помещение.

Облачно зелено

Напомняйки за луксозни спа центрове, градинският зелен цвят може незабавно да превърне хола ви в най-гостоприемното кътче от дома ви. Цветът е подходящ за мебели и декорация в стил арт деко, но можете да го съчетаете и с бохемски елементи, за да създадете непринудена атмосфера.

Слънчево жълто 

Слънчево жълтите стени могат незабавно да озарят всекидневната ви - без значение дали имате големи или малки прозорци. Повечето хора, които познаваме избират именно жълто за своя хол, заради топлината и уюта, които създава.

Тъмно синьо-зелено

С подобен цвят холът ви ще иглежда като луксона бижутерия. Имайте предвид обаче, че тъмните цветове смаляват оптически помещението и го затъмняват допълнително. Ако холът ви не е достатъчно просторен и не разполага с големи прозорци, то можете да използвате тъмната боя само върху една стена, която да служи за акцент в стаята. За останалите стени бихте могли да заложите на светли нюанси.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay