9 грешки при декорирането, които карат къщата да изглежда старомодна и скучна

9 грешки при декорирането, които карат къщата да изглежда старомодна и скучна

Да имаш дома на мечтите си надхвърля колко голяма или луксозна е една къща. Всъщност става въпрос за това колко сте щастливи на мястото, което сте създали. За тази цел елементите, които имате вътре, като мебели и декор, са от решаващо значение. 

Ние обичаме да гледаме красивата страна на нещата и искаме да ви помагнем да се вдъхновите да направите онези проекти, които биха могли да подобрят начина ви на живот и да ви отведат на по-щастливо място. Ето защо сме събрали тези съвети, за да актуализирате дома си и да го направите по-приятен за окото.

1. Тъмно, уединено място

Всекидневната е място за срещи и събиране на семейството и приятелите. Обикновено това е една от стаите, в които прекарвате най-много време, когато общувате с други хора. Ето защо е толкова важно тази стая, която през миналия век е била някак тъмна и мрачна, да бъде лесно достъпна и приветлива.

Целта е да подобрите естествената светлина, която има вашата всекидневна. За да направите това, можете например да премахнете стени и да направите едно пространство с други части на къщата, като кухнята или трапезарията. Можете също така да боядисате стените в бяло и да изберете бели мебели, за да създадете повече светлина и да създадете усещане за откритост.

2. Остарели рафтове

Хората, които обичат да четат редовно, често могат да се сблъскат с проблеми с пространството у дома. В края на краищата книгите, рафтовете и библиотеките могат да заемат много място. И въпреки че понякога можем да сме сигурни, че едно пространство ще изглежда по-добре с книги, това всъщност не е така. Използването на тъмно дърво за вашите рафтове и препълването на къщата ви с книги просто я прави да изглежда зле.

Може да намалите малко колекцията си от книги и да ги подредите според вашите приоритети. Можете да започнете, като изберете любимите си. Изберете тези, които са оставили отпечатък в живота ви и които бихте могли да прочетете хиляда пъти. След това има и книги, които сте купили, но не сте чели, и накрая, книги, които просто не искате да пазите вече. Освежете рафтовете си за книги, като ги направите в светли или живи цветове.

3. Макраме от миналия век

Всеки има една от тези ръчно плетени декорации у дома. Въпреки че те може да имат сантиментална стойност за мнозина, тъй като вероятно са направени от вашата леля или баба, помислете, че повечето от тях не са на мода. Те не само събират прах и нарушават стила на помещението, но и са предмети без практическа употреба.

Ако сте твърде сантиментални, за да се сбогувате с тях, можете да опитате да намерите нова функция за тях. Например, можете да ги използвате като много изискано покривало или макраме за висящи растения и вашият дом ще има нов готин бохо-шик стил.

4. Боядисване на стените в тъмни или твърде живи цветове

Преди да решите какъв цвят ще използвате за боядисване на стените, като тези във вашата всекидневна, задайте си следния въпрос: Дори ако наистина харесвате този цвят, мислите ли, че би изглеждал страхотно на всички стени във вашата всекидневна?

Боядисването на всички стени с един цвят прави цялата стая да изглежда донякъде потискаща, защото ъглите сякаш изчезват. Освен това ще трябва да ги поддържате постоянно, ако се появят пукнатини или ако боята се отлепи. Вместо това изберете неутрални тонове. Това ще позволи на светлината да се отрази върху нещата и да издържи изпитанието на времето.

5. Стари и къси завеси

Ако искате да придадете модерно усещане на дома си, изберете дълги завеси. Когато се съмнявате, винаги се обръщайте към дълги завеси вместо къси, характерни за детските спални. Ако се влачат, това е още по-добре. Изберете неутрални тонове, които позволяват на светлината да проникне, за да озари стаята и да премахне малко "тежест" от интериорната ви декорация.

6. Лошо изкуствено осветление

Забравете за старите електрически крушки и изберете светлина, която може да се проектира в различни части на стаята. Умножете източниците на светлина, като използвате подови лампи или като инсталирате настолни лампи тук-там. Тяхната основна цел трябва да бъде да добавят специален щрих или да подчертаят определена част от стаята, където искате да привлечете вниманието на хората, с контраст между по-светлите и по-тъмните аспекти на стаята.

7. Без естествени елементи

Наличието на растения у дома се превърна в огромна тенденция и истината е, че трябва да сме благодарни, че е така. Те не само помагат за почистването на въздуха в зоните на вашия дом, но също така придават супер модерно зелено докосване, което прави всеки ъгъл да изглежда страхотно. Свежа и модерна къща трябва да има някои растения в нея.

8. Непропорционални килими

Кажете сбогом на залепения за пода килим или старите, мръсни килими, които са дошли заедно с къщата, която току-що сте купили. Килимите винаги трябва да бъдат проектирани според оформлението на зоната, в която искате да ги поставите. Потърсете вдъхновение в основните цветове, които можете да комбинирате с други декоративни елементи в стаята, създавайки цветна и хармонична среда.

9. Наличието на твърде много декоративни елементи

Дори и да не искате да имате напълно минималистичен дом, можете да се погрижите да се отървете от всички онези декоративни елементи, които не ви носят нищо. Придържайте се към това, което с прости думи казва: "Това съм аз и това е моят дом". Ако искате да бъдете модерни, винаги помнете да бъдете умерени, за да имате достатъчно време да обърнете внимание на детайлите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay