Голяма стъпка в спирането на продукти тествани върху животни!

Голяма стъпка в спирането на продукти тествани върху животни!

Само преди няколко дни, на пети септември, в щата Калифорния официално беше подписана петиция от властите, която забранява тестването на козметични продукти върху животни и продажбата на подобни продукти, внесени на територията на щата. 

Още от началото на годината се говори за глобални промени в козметичната индустрия и влизането на този нов закон срещу жестоките методи на тестване в сила във всички държави по целия свят е въпрос на време. Става въпрос за ограничаване на разпространението на всички продукти за коси, тяло и всякакъв вид гримове, които са били тествани върху животни или, които съдържат съставки тествани по този начин. 

Очаква се до 2020-та година всички марки козметични продукти, които до този момент не са се отказали от порочната практика да загубят правата си да продават стоката си на всички пазари и по този начин да изчистим рафтовете си от нетолерантните продукти, които вредят на животните.

Козметичните продукти, които не причиняват зло са добри за бизнеса, безопасни за хората и най-важното не вредят на животните. Това е голяма стъпка към стимулиране на развитието на науката и говори за сериозна промяна в етичните норми, към която се стреми света.

Дори преди тази забрана да влезе във сила в Калифорния, много световни марки за козметика сами повдигнаха въпроса за спирането на продукти, тествани по порочен начин, декларираха отказа си да са част от тази жестокост и приканиха други марки също да вземат правилната страна по този въпрос.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay