Как Камерън Диас старее грациозно

Преди около 30 години Камерън Диас стана супер известна, като всички се възхищаваха на нейните актьорски умения и зашеметяващ външен вид. По това време обаче актрисата не подозираше колко скоро филмовата индустрия ще започне да ѝ налага своите стандарти за красота и строги изисквания. Но Камерън решила да не играе в тази игра. И нейната история е наистина възхитителна.

Камерън спечели всички с естествената си красота на 21 години

Когато филмът "Маската" влиза в кината през 1994 г., целият свят научава името на Камерън Диас, която тогава е само на 21 години. Младата блондинка със зашеметяваща усмивка покорява сърцата на всички и след това много режисьори мечтаят да работят с нея.

Нейният прекрасен външен вид и запомнящи се филмови роли, включително емблематичните комедии "Ах, тази Мери" и "Ангелите на Чарли", я утвърдили като секс символ.

Но след 35 години тя се сблъсква с възрастовите предразсъдъци

Когато актрисата премина границата от 35 години, журналистите започнаха да я питат отново и отново: "Не се ли страхуваш, че смъртта на кариерата ти е неизбежна, защото вече не си на 25?" И в опита си да отговори на обществените очаквания, Камерън започна да прави различни процедури, намалящи признаците на стареене.

Диас посещавала различни козметици и използвала различни продукти против стареене, включително кремове, ботокс и филъри. Но скоро осъзнава, че просто се опитва да се съобрази със стандартите за красота, които нямат нищо общо с естественото стареене.

И Камерън казва "не" на тези стандарти

В своя бестселър The Longevity Book Камерън заявява, че Холивуд е безмилостен към възрастовите промени във външния вид. Според нея филмовата индустрия се опитва да наложи на обществото убеждението, че остаряването е грозно. Така че милиони жени по света са готови на всичко, за да изглеждат по-млади.

Но Диас насърчава хората да преосмислят отношението си към възрастта. Тя пише: "Един тийнейджър не изглежда като малко дете, което прави първите си стъпки, а жена на петдесет години не изглежда като 25-годишна. Това е физиология и това е нормално. Затова предлагам да приемем факта, че всяка възраст е красива по свой собствен начин.

Тя също се шегува: "Нека да изтласкаме кризата на средната възраст от моста и вместо това да си организираме парти." И след това добавя сериозно: "Просто мисля, че е привилегия да остарееш. Не всеки стига до там.”

Актрисата препоръчва да поставите на първо място здравето, а не външната красота

Въпреки че Камерън е опитала много продукти против стареене, сега тя казва, че ние просто се самозалъгваме по този начин.

Тя казва: "Повярвайте ми, знам, че е лесно да се хванете с това, което виждате в огледалото, и да го използвате като показател за това колко добре остарявате. Но не се заблуждавайте - това, че изглеждате по-млади от приятеля си, не означава, че тялото ви не изпитва известно износване. Това остаряване е процес и всички ние преминаваме през него."

Какво трябва да прави всяка жена според Камерън

Актрисата е убедена, че жените имат специфични отговорности към собственото си тяло на различни етапи от живота. За жени на двадесет години тя препоръчва фокус върху диета и упражнения. Според нея жените трябва да започнат сериозно да мислят за плодовитостта си на 30 години и да си направят необходимите изследвания.
И след 40 години жените трябва да спрат да се стресират и да започнат истински да се наслаждават на живота. "Подготвяте се да направите този преход към менопаузата, така че обърнете внимание на това къде се намирате емоционално, физически и психически", казва тя.

"Никога не мия лицето си."

Днес Камерън казва, че наистина се наслаждава на оттеглянето си от актьорството (за последен път я видяхме на екрана през 2014 г.). Най-накрая се чувства спокойна, защото не трябва да се тревожи за външния си вид и да използва много продукти против стареене.

"Буквално не правя нищо. Никога не мия лицето си. Два пъти месечно, ако имам късмет, ще си кажа: "О, по-добре да си сложа това."

Камерън също предпочита да носи удобни дрехи. 

Актрисата разкри, че след като е променила възгледите си за живота, най-накрая се е почувствала готова да се върне към киното. Сега Диас работи върху няколко нови проекта.

Нов кръг на слава на 50

През август 2022 г. Камерън навърши 50. Но кариерата ѝ не приключи на 40, както някои журналисти прогнозираха. Тя все още е много актуална и дори прекъсването ѝ в актьорството не я е направило по-малко известна. И всичко това е благодарение на възгледите на Диас за живота.

Таблоидите я описват като муза за красота, която ни вдъхновява да бъдем честни със себе си и да предизвикваме стандартите за красота. И ние сме ѝ благодарни за това.

Между другото, творческият път на Камерън Диас почти не прилича на историите на други холивудски знаменитости. Не всяка филмова звезда би се осмелила да напусне индустрията, докато е на върха на успеха. Но Камерън избра да върви по своя път. И ние нямаме търпение да видим новите ѝ филми.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay