Как да се предпазите от грипа

Какво да правите, ако усещате, че може да се разболеете

Как да се предпазите от грипа

Всички сме наясно, че в сезона на гриповете със сигурност ще премине някой грип през нашето семейство и приятели. За щастие има стъпки, които можете да предприемете, за да се предпазите и да засилите имунната си система. Следвайте тези 8 правила, за да не боледувате:

  1. Елиминирайте стреса

    Когато сте стресирани, имунната ви система е по-слаба и на бактериите и болестите им е по-лесно да достигнат до вас. Има много естествени начини за намаляване на стреса и тревожността, за да запазите имунната си система силна. Опитайте пиене на чайове, горещи вани, медитация и т.н.

  2. Мийте ръцете си

    Може да ви звучи смешно, защото всеки мие ръцете си, но е много важно да ги миете често и старателно, особено по време на грипните епидемии. Много е важно да миете ръцете си след като сте излизали на вън, били сте в градския транспорт или в някой магазин.

  3. Сън

    Друг начин да отслабите имунната си система е да не се наспивате добре. Сънят е от изключително важно значение за предпазването от болести, както и за възстановяването, ако вече сте се разболели. Трябва да спите поне по 8 часа.

  4. Тренировки

    Укрепването на имунната система е само една от многото ползи от спорта. Въпреки това, ако имате болки в тялото или кашлица, най-добре пропуснете тренировка.

  5. Яжте храна, богата на витамини

    Пийте много чай и яжте цитрусови плодове, за да се справите с вирусите. Добавете джинджифил и лимон в чай за още по-голямо действие.

  6. Ако вече сте болни, почивайте си

    Ако вече сте болни, боли ви гърлото, имате хрема и т.н., трябва много да си почивате. Със сигурност не искате да влошите симптомите, така че просто си останете вкъщи и се възстановете напълно.

  7. Почиствайте редовно

    Трябва да поддържате дома си чист възможно най-много. Ако всичко вкъщи е дезинфекцирано, шансът да се разболеете е по-малък. Особено ако някой от семейството ви е болен, хигиената в дома е най-важна.

  8. Избягвайте приятелите си, които са болни

    Ако някой от приятелите ви е болен, избягвайте контактите с него. Разбира се, ако няма кой да се грижи за него можете да му занесете топла супа и лекарства, но избягвайте по-близките контакти.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay