Как да спрете да мислите за някого

Как да спрете да мислите за някого

Краят на връзките е сложно нещо. Понякога имате енергия да прекратите токсичните отношения сами, а понякога токсичният човек прекратява връзката ви вместо вас. Истинският въпрос е как да спрем да мислим за някого и да се откажем от потъващите чувства на нараняване или копнеж.

Спрете да го следвате в социалните мрежи. Социалните мрежи са навсякъде. Независимо дали сте в тях заради работата или по лично решение, е твърде лесно да виждате публикации от хора, които не искате. Детоксът на социалните мрежи е добър вариант.

Намерете си хоби. Често е най-добре да се хвърлите в нещо ново и да останете заети. Ако се наслаждавате на групови занимания, тогава съберете приятелите си за излет. Ако обичате да сте сама, правете йога. Хобитата са чудесен начин да правите нещо, на което се наслаждавате.

Излезте с приятели. Никой мъж или жена не е остров. Приятелите правят забравянето на някого малко по-лесно и вероятно го правят и по-забавно. Сега е идеален момент да възстановите връзката си с приятели, ако сте я изоставили заради бившата си половинка.

Организирайте парти за раздяла. Тези партита могат да се нарекат парти за развод, парти за раздяла, парти за ново начало и т.н. Те са, за да покажете на хората, че сте готови да се върнете в обществото и да се забавлявате.

Придобийте ново умение. Ученето може да е от полза по много начини. Първо, може да ви помогне да станете част от съвсем нова група от хора. Второ, то е възможност да израствате като личност и да опознавате нови моменти от характера си. Може да изберете нещо, което винаги сте искали да правите, но не ви е оставало време. Това е сигурен начин да държите ума си зает.

Пътувайте. Какво по-добро би било от едно дълго пътуване? То може да е чудесен начин да приемете края на връзката си и да видите, че има много повече от света в ежедневието ви. Може да използвате пътуването като възможност да избягате от действителността.

Движете се. Упражненията и постигането на нови физически зели могат да бъдат възнаграждение за вашия ум, тяло и дух. Те са начин да се почувствате добре както физически, така и психически. Движението може да е зависимост от желанията ви – от йога до скално катерене. Ако искате да опитате нещо, което бившият ви партньор никога не е искал да прави, сега е моментът да правите, каквото желаете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay