Как естествено да повишите имунитета си

Как естествено да повишите имунитета си

Пандемията доведе до сериозни промени в начина ни на живот, като по този начин косвено се отрази на нашето физическо и психическо благосъстояние. Преминахме от работа от офис към домашните бюра, от хранене в ресторанти до ядене вкъщи, от ежедневно трениране във фитнеса до изпълняване на ежедневни домакински задължения – животът ни е пренасочен и движенията ни са ограничени. 

Днес, когато ситуацията лека-полека се връща съм нормалното, влизайки в офиса осъзнаваме, че издръжливостта вече я няма. Уморяваме се лесно и изпитваме нужда да се напъваме физически и психически да правим това, което сме свикнали, без да влагаме допълнителни усилия.

Ето какво да направите, за да повишите имунната си система естествено:

Яжте в подходящо време. Това е свързано основно със слънчевия часовник. Задайте си време за хранене и се придържайте към него. Храненето в редовни часове означава, че нивата на енергия остават стабилни и не се променят от високи до ниски. Тялото ви ще балансира и ще се успокои.

Яжте богата на хранителни вещества храна. Едно от най-хубавите неща на изолацията беше, че ядем прясна домашна храна с предимно пресни съставки. Всяка храна, която е най-близка до естествената й форма, най-малко преработена и сезонна, е най-добрата за вашето здраве. Позволявайте си да хапвате по-нездравословни храни 1-2 пъти в седмицата. Храната, богата на хранителни вещества, добавя здраве, докато преработените и рафинираните храни добавят празни калории, оставяйки ви без енергия и с ниско самочувствие. Ферментиралите храни добавят добри бактерии, които поддържат червата ви здрави и подобряват усвояването на хранителни вещества.

Пийте, пийте и пийте много вода. Ние сме в разгара на лятото и се нуждаем от хидратация. Дори леката дехидратация ни оставя изтощени, следователно човек трябва да приема адекватни течности, а обикновената чаша вода е най-добрият вариант. Но ако водата ви се струва скучна, добавете към нея лимонов сок, кокосова вода, лед. Избягвайте кофеина.

Включете ядките и семената в диетата си. Може да ги накиснете, ако желаете. Може дори да добавите ядки към летните напитки. Ядките добавят към диетата ви здравословни мазнини, фибри, протеини и най-важното – антиоксиданти, за които е известно, че почистват свободните радикали от организма. Те са чудесни за повишаване на имунитета.

Върнете се към упражненията. Тези, които досега са наблягали на стоенето, трябва да рестартират. Не започвайте веднага с трудни упражнения, наваксвайте бавно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay