Как лимонът може да преобрази косата ви?

Плодът е изключително полезен за косата!

Как лимонът може да преобрази косата ви?

Когато говорим за косата и грижата за нея, няма как да не споменем лимона. Този чудодеен плод, който е своеобразна витаминозна бомба, е полезен не само за целия организъм, но и за косата.

Лимонът може успешно да замести всички скъпи козметични продукти за коса и да се превърне в основната грижа, която поддържа косите ви в отлично състояние. Оказва се, че този плод има редица полезни свойства, които могат да направят косата ви здрава и блестяща.

Изсветлява
Вече не е нужно да изсветлявате косата си или да прибавяте светли кичури с помощта на бои. Всичко, от което се нуждаете, е памучен тампон, натопен в лимонов сок. Прокарайте тампона няколко пъти през избрания кичур коса и той леко ще се изсветли. Бърз, лесен и безвреден начин за добавяне на малко светли отблясъци в косата.

Ексфолира
Направете си лимонов ексфолиант. Той е чудесен начин за отстраняване на всички продукти за коса, които са се натрупали върху скалпа с времето. Вземете едната половина на разрязан надве лимон и го потопете в сол. Нежно разтрийте скалпа си с лимона, за да се отървете от всички продукти, които правят косата ви тежка и я лишават от блясък.

Как лимонът може да преобрази косата ви?

Стимулира растежа
Търсите ли си хубав продукт, който да стимулира растежа на косата ви? Вземете няколко лимона и рициново масло. Смесете лимоновия сок с равно количество от маслото и нанесете сместа директно върху корените на косата, за да ги подхраните и да стимулирате растежа.

Бори се с пърхота
Вземете половин лимон и обтрийте скалпа си с него. Лимонът ще започне да се бори с пърхота и ще направи корените ви по-здрави и силни. Лимонената киселина помага и за успокояване на сърбежа, който се появява вследствие на пърхота. Правете процедурата веднъж седмично, за да предотвратите накъсване на косъма.

Придава блясък
Смесете една супена лъжица лимонов сок, една супена лъжица мед и няколко супени лъжици зехтин. Така ще си направите страхотна домашна маска за блясък. Нанесете сместа директно въхру скалпа и масажирайте внимателно в продължение на няколко минути. Оставете маската да подейства за около половин час и отмийте косата с шампоан.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay