Женски екип без сълзи

Оставете препоръките и бъдете себе си на работното място

Женски екип без сълзи

Пазарът със съвети за жени е необозрим. Представителките на нежния пол обичат да четат списания и да се ровят в интернет, затова индустрията процъфтява. Отвсякъде се сипят препоръки как една жена да стане по-щастлива. И тя чете ли, чете, и все повече се убеждава, че за нищо не става. Че далеч не е най-перфектната майка на света. Че има толкова по-щастливи от нея. А всъщност всички тези съвети са максимално относителни и в повечето случаи излишни. Ние избрахме някои от най-често срещаните напътствия, които е по-добре да не следвате.

Изберете си компания, в която жените се радват на по-специално отношение

И как точно ще стане това? Няма вариант, в който знаете какви са отношенията между хората в една фирма, преди да сте работили в нея поне 6 месеца. Още повече, това "специално отношение" може би означава, че постиженията на мъжете и жените там се оценяват по различна скàла. С други думи, ръководството си служи с дискриминация, а това в никакъв случай не води до сформирането на сплотен екип.

Преди да започнете работа, може да проверите какъв е мениджмънтът на компанията. Ако той се състои изцяло от мъже без странични интереси, освен своя собствен, трябва едно нещо да ви стане ясно. На това място просперират хора, които са фокусирали живота си изцяло в развитието на своята кариера. А вие, като жена, едва ли имате точно такива планове за бъдещето.

Омъжете се за мъж, който си стои по цял ден вкъщи, за да имате успешна кариера

Повярвайте, мъжете не са особено щастливи при размяна на ролите. Дори да твърдят, че са. Всъщност и вие няма да чувствате удовлетворение, тъй като на подсъзнателно равнище жената се стреми да намери мъж, който да печели повече от нея. А това очакване определено не е реалистично, при положение че той гледа децата и върши домакинската работа. Компромисният вариант е мъжът ви да има гъвкаво работно време, което му позволява да прекарва повече време у дома.

В никакъв случай не плачете на работното си място

Всички знаем, че на жените им е позволено да си поплачат от време на време. И стига с тази еманципация. Наистина не е нужно да бъдете като мъжете по всички параграфи. Пък и няма как да давате максимума в една работа и да не сте подложени на психическо натоварване. Което минава за десетина минути с няколко сълзи.

Всъщност има милион и една причини да се разплачете. Някои жени не могат да контролират емоциите си заради своя ПМС. Точно тогава тялото ви казва на мозъка, че сега му е времето да си поплачете за всички онези дребни проблеми от последния месец.

А ако някой мъж от офиса ви не може да приеме вашата емоционалност, то това говори много зле за него. Обикновено господата, които са самоуверени и имат стабилна позиция в обществото, знаят как да подходят към няколко женски сълзи. И са наясно, че имате нужда от това и съвсем след малко ще се почувствате по-добре.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 24.10.2011|15:19
Надали много хора си позволяват да плачат на работното си място, защото така най-бързо си проличават слабите страни на човек. Трябва да се сдържаме и да се стараем да изглеждаме спокойни, въпреки всичко, което ни се случва, защото разберат ли къде сме слаби, всички наши конкуренти ще ни съсипят. Затова трябва да вървите винаги уверени и с изправени глави, защото това не е игра и предадеш ли се става страшно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay