Какво да не споделяте никога с колеги

Какво да не споделяте никога с колеги

Вашата работна среда може да бъде вашата социална среда. Същевременно има определени тези, които не трябва да коментирате с колегите си. Естествено е да желаете да поддържате контакт, да изградите добри приятелства с колегите, но трябва да си поставите граница какво да споделяте и какво не. 

За да ви помогне, събрахме в едно личните моменти, които никога не трябва да споделяте с колеги.

  1. Заплата. Независимо колко сте близки с някой колега, не правете грешката да му споделите каква е месечната ви заплата. Коментирането на тази тема показва, че не сте способни да пазите информация, която е конфиденциална и би могла да доведе до излишни спорове и сравнения, които по никакъв начин няма да ви помогнат в професионалния ви път. Така че не си губете времето в излишни кавги.
  2. Медицинската ви история. Постарайте се да запазите тази информация за себе си. Разбира се, някои болестни състояния не могат да бъдат скрити, а и не е нужно, но не е необходимо да споделяте с детайли здравословното си състояние.
  3. Не споделяйте, ако не харесвате нещо в работата си. По никакъв начин няма да си помогнете, ако говорите за несъвършенствата на работното си място, за нивата на стрес или фирмата като цяло. Това най-много да доведе до вашата изолация от страна на колегите ви. Ако не сте съгласни с политиката на работодателя си, говорете с ръководните органи. Не се оплаквайте за работата си на тези, които заедно с вас изпълняват малко или много същите задачи като вас.
  4. Интимни детайли. Никой не се интересува с подробности за вашия личен живот. Оставете интимните тайни за спалнята си. Споделяйки ги с колеги, рискувате един ден тази информация да се обърне срещу вас.
  5. Не коментирайте промените в начина на живот и разделите. Окей, започналите сте да се храните здравословно, да тренирате или имате нова връзка. Или пък сте загърбили здравословния начин на живот и наблягате единствено на бързата храна и газираните напитки. Помнете, че това е вашият личен живот и се нарича така, защото трябва да остане личен.
  6. В никакъв случай не коментирайте останалите колеги. Ако не сте съгласни с техния начин на живот, професионални качества, игнорирайте ги. Не допускайте да бъдете определен за клюкар. Не искате подобни коментари за вас на работното си място, нали?
  7. Не правете расистки шеги. Избягвайте теми като религия, политически възгледи, националност, етнос и т.н. Дори ако знаете, че колегите ви няма да се засегнат от смешката, най-добре изобщо не се пробвайте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay