Как да насърчите креативността на работното място

Креативността на работното място е ключова за създаването на ангажирана и иновативна работна среда. Въвеждането на нови идеи и нови начини за правене на нещата максимизира благосъстоянието на служителите и ги насърчава да направят всичко възможно за своята компания.

Как да насърчите креативността на работното място

Работата е голяма част от живота на хората и тя трябва да бъде пълноценна. Даването на възможност на служителите да бъдат креативни помага да се създадат нови възможности за растеж на бизнеса и иновации. Креативността създава основа за по-големи бизнес триумфи. Някои от най-големите компании днес са и добре известни креативни електроцентрали.

Работодателите и служителите могат да приложат следните полезни съвети, за да задействат творческите механизми.

Насърчавайте разнообразна и приобщаваща среда. В основата на всяка компания е добрият екип. Всеки трябва да бъде обединен в общото преследване на целта на своята компания. Журналистите трябва да общуват с програмистите, мениджърите да прекарват известно време със служителите, обслужващи клиентите. Новите идеи и вдъхновение ще текат свободно от един отдел на компанията към следващ.

Насърчавайте нестандартното решаване на проблеми. Мениджърите и изпълнителният персонал трябва да бъде отворен за нови идеи от своите работници. Всеки работник трябва активно да участва в решаването на проблеми. Най-добрият начин за стимулиране на креативността е изоставянето на логиката. Това дава път на уникални решения на сложни проблеми.

Осигурете гъвкавост при работата. Проучвания показват, че само промяната на мястото, където седите на работа, стимулира креативността и иновациите. Понякога всичко, от което се нуждаете, е преместване на перспективата. Ако имате тази възможност, от време на време работете от вкъщи, в парка или близко заведение.

Гъвкавата политика на работа увеличава производителността на труда. Помага да се осигури по-здравословен баланс между професионалния и личния живот.

Установете фирмена култура. Фирмената култура трябва да се ръководи от единствен споделен фокус. Когато на служителите е дадена причина да се вълнуват, че идват на работа, вие сте успели да създадете страхотна фирмена култура. Дисфункционалната фирмена култура, от друга страна, може сериозно да повлияе на креативността на служителите и цялостното психично здраве. Най-простият начин да установите фирмена култура, която стимулира творчеството, е просто да дадете на служителите си цел. Оставете служителите да поемат рискове и да експериментират. Култивирайте култура, която не се страхува да експериментира. Един от най-добрите начини да приложите това е като бъдете отворени за обратна връзка и предложения от вашата работна сила или служители. Понякога това означава да имате политика на отворени врати или да създадете анонимно пространство за хората да споделят своите цели.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay