Как да “презаредите” след дълъг работен ден

Вижте нашите съвети

Как да “презаредите” след дълъг работен ден

Вероятно често се случва в края на дълъг и натоварен работен ден да чувствате силна умора и единственото, което искате, е да се приберете вкъщи и да "акостирате” право в леглото. Това може да е бърз и лесен начин да възвърнете силите си след изморителния ден, но не е най-ефективният.

По-добре е да прибегнете до други мерки за справяне с напрежението, което претоварването в службата ви носи. Важно е да се възстановите психически, но и да си прекарвате добре, докато го правите. Затова не пренебрегвайте собственото си щастие заради упоритата умора, като си легнете веднага щом затворите отвътре входната врата вкъщи. Опитайте нашите съвети за ефикасно и приятно разтоварване след дългия работен ден.

Спортувайте

Как да “презаредите” след дълъг работен ден

На пръв поглед тази идея сигурно ви се струва абсурдна - не стига, че сте уморени, ами трябва да се натоварвате и с физическа активност. Спортът обаче не е задължително да "изцежда и последната капка живот” от вас. Затова - движете се! Движението е много важно за доброто здраве, особено ако прекарвате по-голямата част от времето на работа седнали зад бюро.

Трябва да възстановите тялото си и да раздвижите мускулите си, които през целия ден не са извършвали кой знае какви движения. Заложете на лек и приятен спорт, който ще практикувате с удоволствие - игра на федербал, каране на колело, разходка с приятели или с домашния си любимец. Ако имате възможност се приберете пеш до вкъщи.

Осигурете си приятна среща след работа
В края на един дълъг ден няма нищо по-зареждащо от среща с любим човек. Затова излезте навън, колкото и уморени да се чувствате. Обадете се на приятел, когото не сте виждали отдавна, и знаете, че ще ви е приятно да го направите. Можете също така да посетите родителите си или други роднини - всяка среща, чието очакване ще накара работния процес да върви по-гладко, е добре дошла.

Напуснете виртуалния свят на технологиите

Как да “презаредите” след дълъг работен ден

Лесна стъпка, която не изисква никакви усилия! Приберете се вкъщи, седнете на дивана и изключете мобилния интернет на смартфона си. Не посягайте към таблета и дори не си помисляйте да включвате лаптопа.

Техниката натоварва мозъка, а всичко, от което се нуждаете вечер, е спокойствие. Затова вместо да включвате телевизора, се насладете на тишината с книга в ръка или прекарайте времето си в разговори с човека, с когото живеете.

Прекарвайте повече време навън

Как да “презаредите” след дълъг работен ден

Цял ден в затвореното пространство в сградата, в която работите, се компенсира с часове, прекарани на открито. Когато времето е хубаво, не е никак лоша идея да вечеряте в градината или на терасата, вместо да търпите силното осветление, което и без това натоварва вече уморените очи.

Разходете се в квартала, поиграйте с децата си навън - просто се насладете на почивните часове. Това не само ще ви помогне да се откъснете от стреса в работата, но и ще ви зареди с енергия и приятни преживявания с любимите хора.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 30.07.2014|17:41
навън с приятели се чувствам прекрасно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay