Кариерата е в тясна връзка с личността

Ти, твоя милост и кариерата ти

Кариерата е в тясна връзка с личността

Когато става дума за успех в работата, повечето съвети са насочени към дейности, които засягат взаимоотношения – с колегите, с шефовете, с клиентите. Но особено важна част от изграждането на кариера е личността на човека, който се стреми към върха. Затова приоритетите ти трябва да отговарят на твоите собствени желания – само така може да постигнеш успеха, какъвто ти самата го разбираш.

 

Концентрирай се върху целите си

Не е егоистично да следваш това, което ти смяташ за важно. Ако си наясно към какво се стремиш, много по-лесно ще го постигнеш. Целеустремеността е важно качество за човек, който преследва ръководни позиции – няма как да си лидер и колегите да те уважават, без лични постижения в професионалната си област.

 

Отделяй внимание на идеите си

Възможно е най-гениалната идея да те осени в метрото, по време на вечеря или пък под душа. Веднага я запиши, защото след десет минути изобщо няма да си спомняш за своите мисли. Ако в главата ти се е зародила някаква концепция, много по-лесно е да я довършиш дори седмица по-късно, стига да не я забравиш. Именно затова обръщай внимание на хрумванията си, без да ги определяш предварително като глупави.

 

Дефинирай уменията си

Забрави професионалният си опит и йерархията в компанията, в която работиш по настоящем. Замисли се в какво си най-добра, без оглед на сегашните ти занимания, тъй като те може да са резултат от стечение на обстоятелствата. Ако не заемаш подходяща позиция, отговаряща на уменията ти, това със сигурност ще повлияе на успеха ти. В случай, че се затрудняваш да си поставиш обективна оценка, обърни се за съвет към своите близки. Те не биха могли да имат поглед върху професионалните ти качества, но всяко умение в работата косвено зависи от това каква личност си.

 

Не забравяй живота си

Кариерата е важна, но не трябва да пречи на личния ти живот. Успехът се осмисля, само когато има с кого да го споделиш, така че обръщай внимание на човека до себе си, на семейството и приятелите си...те ще са в теб и при възход, и при падение.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay