Социалният клуб на Тина

Млада българска дизайнерка уверено влиза в модата

"Модата се купува, стилът се притежава", гласи една добре позната streetstyle мъдрост. А представете си човек, който умее да съчетава и двете - при това умело, красиво, вдъхновяващо.

Всъщност това е напълно възможно и не е нещо невиждано. Световната модна история познава редица дизайнери, които с лекота претворяват своя стил в горещи модни тенденции. Спомнете си Коко Шанел, която разрушава стереотипите на своето време или пък Карл Лагерфелд, човекът, който днес е начело на неповторимия бранд.

Искрено се вълнувам, когато подобни неща се случват и в България. Когато виждам млади хора, устремени към целите си, непоколебими в желанията си и сигурни в собствените си възможности.

Христина Ангелова е родена през 1987 година, а вече притежава собствена модна марка. Възпитаничката на НБУ е съвсем млада, но това не ѝ пречи да се впусне в необятния свят на модата. А, както знаем, тук трудно "се пробива", особено в сфера, която е до такава степен обвързана с изкуство.

Младата дизайнерка започва кариерата си, създавайки модно ателие под марката Venus. По-късно се запознава с Емануела Маркова и Александър Давидович от криейтив отдела на D-lifestyle Concept и заедно започват да работят по налагането на иновацията TINA SOCIAL CLUB.

Брандът предлага не само лимитирани облекла, но и идейни проекти за артисти, както и изготвяне на цялостна визия и стайлинг. Сред родните звезди, почитатели на младата дизайнерка, са Устата, Илияна Раева, Славея и Виолета Сиракови и други. Освен това, тя е била официален дизайнер на Top Model Of The World през 2009 година, където се е справила с предизвикателството само за месец да създаде 19 уникални тоалета.

Христина прави дрехи, които разкриват женската индивидуалност. Нейното творчество е далеч от кича и комерсиализма, то е различно и запомнящо се. Модата е изкуство и Тина е наясно с това. Нейният специфичният почерк се разпознава в атрактивен силует и креативни конструкции, съчетани с висококачествени материи. Платовете, с които работи, са коприна, вълна, кашмир, памук и са на водещите в бранша италиански дизайнери.

През пролетта на 2012 година Тина ще участва в дефилетата за млади дизайнери в Париж. Тя е получила официална покана за събитието, а аз съм убедена, че ще се представи достойно.

Младите хора трябва да се подкрепят, особено в България, където всичко се случва по-трудно от обичайното. Имаме качествени "кадри", които могат уверено да застанат рамо до рамо със световноизвестни и преуспели в своята област личности. От нас зависи дали това ще се случи. Защото, както знаем, бъдещето на България, това сме ние.

39 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.10.2011|10:10
Напълно подкрепям млади и тепърва прохождащи дизайнери. В България никак не е лесно за млад творец да пробие в тази сфера. Обнадеждаващо е, че Христина Ангелова е избрала да се развива именно у нас, защото съм сигурна, че е имала не една възможност да отиде на много по-перспективни места. Статията е много хубава1
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay