3 техники, с които ще изпъкнете на интервю за работа

3 техники, с които ще изпъкнете на интервю за работа

Изпъкването на интервю за работа може да бъде трудно, предизвикателно и мъчително, а желанието да се представите идеално може да ви разтревожи още повече. 

Трябва да знаете, че първите няколко минути на интервюто със сигурност са решаващ фактор. Ето 3 техники, с които ще изпъкнете пред конкурентите си:

Проучете работата, за която кандидатствате. Първо и преди всичко задължително проучете задълбочено позицията, за която кандидатствате. Много пъти наистина не разбираме какви са ни задълженията, които идват с назначението. Проучете компанията. В днешно време не е толкова трудно, предвид че много компании имат профили в социалните мрежи. Коментирайте това, което знаете по време на интервюто. Не избягвайте да задавате въпроси, които могат да ви помогнат да разберете по-добре ролята си в компанията.

Не се страхувайте леко да украсите историята си, но бъдете себе си. Не прекалявайте в това, което ще кажете. Но не се и подценявайте. Отново всичко зависи от това за каква позиция кандидатствате. Нека вашето истинско аз бъде видяно от интервюиращите ви. Така те ще усетят положителните ви емоции. Поработете и върху вашето начало. Никой няма време да слуша дългото ви представяне или неясни и скучни въведения. Подбирайте правилно думите си. Не е грешно да си намислите няколко изречения преди самото интервю.

Покажете как ще добавите стойност към компанията. Не забравяйте да покажете на интервюиращите ви как ще допринесете за развитието на организацията, но не се отплесвайте. Останете верни на силните и слабите си страни. Работодателите харесват тези, които са готови да се учат на работа. А не тези, които си мислят, че няма на какво да бъдат научени. Разработете евентуалните проблеми, пред които бихте се изправили в работна среда.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay