9 професии за хората, които обичат книгите

9 професии за хората, които обичат книгите

Ако сте пристрастени към книгите, вероятно непрестанно търсите начини те да са част от ежедневието ви. Едва ли има по-добър начин за това от професия, която е свързана с книги. Ние сме приготвили 9 такива професии за вас, вижте кои са те:

1. Блогър 

Професията "блогър" е идеална за хората, които обичат да четат. Ако блогът ви е насочен към определена тема, трябва да четете тонове книги и статии, за да можете да бъдете информирани по тази тема. Без значение дали имате личен блог или работите към вече установен такъв, четенете е неизбежна част от ежедневието. 

2. Романист

Много важно за авторите е да четат други книги, за да се вдъхновят за написването на своята. Развитието и успеха в тази прфесия са малко трудни, но си заслужава да опитате. 

3. Библиотекар

Когато се замислим за професия, свързана с книги, първото нещо, за което се сещаме, е библиотекар. Ако изберете тази професия, ще можете да четете книги по цял ден и да споделяте любовта си към литературата и с други хора. Какво по-хубаво от това?!

4. Издател

Ако работите в издателска къща, вие сте част от процеса, в който се четат ръкописи, книги и всякакви материали и се решава кой да бъде публикуван и кой не. Отново четене, четене, четене.

5. Служител в компация, която се занимава с книги 

Тези компании са много на брой и винаги може да си намерите работа.

6. Собственик на книжарница

Ако искате да създадете собствен бизнес и искате да включите и любовта си към книгите, книжарницата е най-удачното решение. 

7. Литературен агент

Литературният агент е връзката между автора и читателите. Тази професия е изключително интересна. 

8. Учител по литература 

Да споделите любовта си към книгите с децата и да запалите този пламък и в тях, е безценно. Има много хубави моменти в тази работа- да гледате как децата растат пред очите ви и да знаете, че и вие имате заслуги за това. 

9. Редактор

Работата на редактора е да преглежда материалите на други хора, да ги редактира и да ги прави по-добри. Тази работа може би е свързана с най-много четене. Ще ви хареса, сигурни сме! 

Не губете страстта към книгите и обичайте работата си, това е най-важното. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay