Кивито е най-хранителния плод

Вкусен и полезен плод

Кивито е най-хранителния плод

Появил се от Китай и пренесен в Нова Зеландия, този кафяв, яйцевиден плод е страхотна част от дневното ни меню. С много повече хранителни вещества, в сравнение с другите плодове, кивито е добре дошло във всекидневното ни меню.

Кивито съдържа около 8 пъти повече хранителни вещества от ябълката и два пъти повече Витамин Ц от портокала. Кивито намалява съсирването на кръвта, както и цялостното понижаване на холестерола. Заключението е, че кивито предотвратява сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Ефектът на кивито е като този на аспирина. Заместете пиенето на хапчета всеки ден с яденето на 1-2 от тези вкусни плодове. Кивито съдържа голямо количество антиоксиданти, което намалява риска от рак. Други полезни вещества, които съдържа кивито са фибри, лутеин, потасиум и Витамин Е.

Едно киви съдържа: 50 калории, половин грам мазнини, 0 грама холестерол, 2 грама фибри, 8 грама захар и 1 грам протеин. Кивитата могат да се ядат цели-като праскови или да се обелят и нарежат. Ако ще ядете кивито заедно с обелката, старателно отстранете мъхчетата от нея. Когато правите плодова салата с пъпеш, боровинки и киви например кивито внася интересен вкус и ярък зелен цвят. Красивият цвят на тези плодове ги прави подходящи за декорация на торти и сладкиши.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay