Най-добрите Хелоуин филми на всички времена

Най-добрите Хелоуин филми на всички времена
Instagram

Един от възможните варианти за прекарване на нощта на Хелоуин е в компанията на топло одеяло, голяма купа с лакомства и хубав филм. Има филми, които са вечни класики и могат да бъдат гледани отново и отново. Независимо дали търсите нещо наистина ужасяващо или по-скоро забавен филм, в този списък ще намерите много добри идеи. 

Вижте кои са най-добрите Хелоуин филми на всички времена: 

10. "Хелоуин", 1978 

Върнете се към оригиналния класически слешър с участието на Джейми Лий Къртис, за да изживеете един от най-добрите филми за Хелоуин на всички времена. Началният кадър на "Хелоуин" започва от гледната точка на пълзящо растение, което наднича през прозорците, влиза в къща, след което спира в кухнята, за да грабне голям нож. Уплашихте ли се? Ако не, просто си пуснете филма и ще бъдете ужасени! 

9. "Писък", 1996

Защо крещенето е забавно? Просто попитайте тийнейджърите, които се сблъскват с Ghostface в този трилър. "Писък" включва общо 5 филма и разказва историята на убиец, който 25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. 

8. "Кошмарът преди Коледа", 1993

Емблематичният, култов фаворит улавя магията и злонамерения дух на Хелоуин, но остава сладък. Готическият гуру Тим Бъртън измисля приказка за празниците и съществата, които отговарят за тях, като Краля на тиквите Джак Скелингтън, който изпада в беда, когато се опитва да превземе Коледа.

"Кошмарът преди Коледа" е идеален за фон, докато се наслаждавате на бордови игри за Хелоуин!

7. "Слийпи Холоу", 1999

"Слийпи Холоу" е американски хорър филм на режисьора Тим Бъртън. Филмът е интерпретация на легендата за Конника без глава и е създаден по мотиви от новелата на Уошингтън Ървинг "Легенда за Сънната долина".

Филмът получава добри отзиви и през 1999 г. печели Оскар за най-добра художествена режисура.

6. "Франкенщайн", 1931

Върнете се към оригиналния филм за лудия учен, който излиза извън контрол, с един от най-добрите филми за Хелоуин, който оказва влияние върху филмите за чудовища от излизането си на екран. Базиран на епичния готически роман на ужасите на Мери Уолстънкрафт Шели, това е история, която пита "Защо не съживите мъртвите?". Класическият филм на ужасите, "Франкенщайн", с участието на Борис Карлоф, е вдъхновил много видове костюми за Хелоуин и продължава да ражда безброй продължения и римейки. 

5. "Нощта на ужасите", 2011

"Нощта на ужасите” е римейк на едноименния филм от 1985 година и сюжетът разказва за младия Чарли Брустър (Йелчин), който си има всичко – популярен е сред съучениците си, а приятелката му е най-желаното момиче в цялата гимназия. Но животът на Чарли е на път да се промени напълно, когато в съседната къща се нанася Джери Дандридж (Фарел) – привлекателен и на пръв поглед напълно нормален мъж. 

След като става свидетел на няколко зловещи и необясними събития, случващи се единствено през нощта, Чарли разбира че новият съсед е всъщност безмилостен вампир, а кварталът е новото му ловно поле.

4. "Бабадук", 2014

"Бабадук" разказва историята на млада вдовица и нейния страдащ от психични проблеми син, който е спохождан от кошмари за чудовище, което иска да убие и двамата. Когато момчето открива в дома им мистериозна книжа със заглавие "Mister Babadook”, той е убеден, че главният "герой” Бабадук е чудовището от неговите сънища. Скоро майката започва да вижда странно, зловещо присъствие около себе си и разбира, че това, за което я предупреждава синът ѝ, може да е истина.

3. "Кошмар на Елм Стрийт", 1984

Историята разказва за страховития обезобразен убиец Фреди Крюгер, който преследва група тийнейджъри в сънищата им и ги убива, което води до реална смърт. Той има бръсначи вместо ръце... Това определено е един от най-ужасяващите филми на всички времена и е изключително подходящ за страшния празник. 

2. "1922", 2017

Филмът разказва ужасяващата история на фермера Уилфред Джеймс, който заедно със своя подрастващ син убива жена си и оставя тялото ѝ на плъховете. След това, обаче плъховете започват да преследват Уилфред на всяка крачка, разбиват живота му и постепенно го водят до безумие.

1. "Психо", 1960

"Психо" е американски трилър от 1960 година на режисьора Алфред Хичкок. Сценарият е написан от Джоузеф Стефано и е основан върху едноименния роман на Робърт Блох, който е основан върху престъпленията на серийния убиец от Уисконсин Ед Гийн. Филмът представя срещата между секретарката Мериън Крейн, която се крие в един мотел след като открадва пари от своя работодател, и собственика на мотела Норман Бейтс, както и последвалите взаимоотношения. След това започват загадъчни убийства, които държат зрителя в постоянно напрежение...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay